Suomen Cupin neljännesvälierissä nähtiin lauantaina jopa viisi ottelua, joista jokainen päättyi vierasjoukkueen voittoon.

Isompia yllätyksiä ei nähty, kun kaikki lohkovaiheesta selvinneet veikkausliigaseurat jatkoivat matkaansa puolivälieriin vakuuttavilla voitoilla. Honka joutui kuitenkin tiukille Oulussa, kun taas FC Kiistosta ei ollut vastusta lahtelaisille.

Haka-RoPS 0-1

RoPS kaatoi päivän avauskamppailussa FC Hakan, kun rovaniemeläisten keskuspuolustaja Kalle Katz vastasi ottelun ainoasta osumasta.

KTP-Ilves 0-2

Iltapäivän toisessa ottelussa KTP jäi selkeäksi kakkoseksi Ilvestä vastaan, kun tamperelaiset jatkoivat vakuuttavia Cup-otteitaan 2-0-voitolla. Ensimmäisellä jaksolla tehdyistä osumista vastasivat Iiro Järvinen ja Emile Paul Tendeng.

AC Oulu-Honka 0-1

Honka meinasi ajautua tiukkaan paikkaan AC Oulua vastaan, kun vierasjoukkue joutui kamppailussa alivoimalle juuri ennen taukovihellystä. Konsta Rasimus lähetettiin suihkuun kahden keltaisen kortin myötä, kun ottelua oli takana 43 minuuttia.

Palloa hallinnut Honka kuitenkin puristi ottelusta voiton, kun Gideon Baah’n millintarkka vapaapotku upposi Juhani Pennasen selän taakse.

Kiisto-Lahti 0-5

Regions cupin finaalipaikkansa myötä Suomen Cupiin karsiutunut FC Kiisto joutui antautumaan FC Lahdelle murskaavin 0-5-lukemin.

Ottelu oli ensimmäisen puoliajan jälkeen vasta 1-0 vieraille, mutta tunnin pelin jälkeen vaasalaisten kamelin selkä katkesi. 20-vuotias Jasin-Amin Assehnoun paukutti kaksi maalia viimeisen puolen tunnin sisään, kun taas 19-vuotias Teemu Jäntti ja Josu vastasivat joukkueensa muista toisen jakson maalista.

TPV-Mariehamn 0-2

Ykkösessä pelaavat Tampereen Pallo-Veikot hävisivät kotikentällään IFK Mariehaminalle 0-2-lukemin.

Tampereilaiset olivat ottelussa mukana aina viimeiselle kaksikymppiselle saakka, kunnes Riku Sjöroos avasi maarianhaminalaisten maalihanat hyvällä viimeistelyllä lähietäisyydeltä.

Aristote Mboma viimeisteli lukemat 2-0:aan ottelun viimeisellä potkulla, kun 24-vuotias kärkimies ohitti läpiajosta maalivahti Antti Kuusisen ja tuikkasi pelivälineen tyhjiin.

Suomen Cupin neljännesvälierissä pelataan vielä yksi ottelu, kun FC Inter kohtaa sunnuntaina Jalkapalloseura Herculesin.

Raporttia korjattu 16.3.2019 klo 22:36.