Bayern München on aloittanut massiivisen remontin. On julkinen salaisuus, että joukkueen kokeneesta kaartista tulee useampi pelaaja astumaan kesällä rivistä syrjään, ja samaan aikaan seuraan tuodaan vauhdikkaasti uutta nuorta verta. Keskiviikkona Bayern tiedotti hankkineensa Atlético Madridista ranskalaisen maailmanmestaripuolustaja Lucas Hernándezin.

Hernándezista Bayern maksaa hulppeat 80 miljoonaa euroa – summan, joka rikkoo puolustajien ME-siirtoennätyksen ja suorastaan murskaa Bundesliigan aiemman siirtoennätyksen. Bundesliigahankintojen TOP 10 on muutenkin tukevasti Bayernin hallussa, sillä sarjan historian kymmenestä kalleimmasta pelaajasta yhdeksän on siirtynyt Bayerniin (katso koko lista täältä).

Kun huomioidaan VfB Stuttgartista siirtyvä Benjamin Pavard, Hernándezin maanmies ja toinen Ranskan maailmanmestarijoukkueen jäsen, on Bayern sijoittanut ensi kauden puolustuslinjaansa jo 115 miljoonaa euroa. Molempien tulokkaiden vahvuutena on monipuolisuus: Hernández voi pelata vasempana laitapuolustajana tai vasempana topparina ja Pavard oikeana laitapuolustajana tai oikeana topparina.

Huhuissa Bayerniin ehdotetaan myös Hollannin maajoukkueen ja Ajaxin superlupausta Matthijs de Ligtiä, joskin sitkeimpien huhujen mukaan De Ligt -kisassa voiton vie kuitenkin Barcelona. Joka tapauksessa Bayernin keskuspuolustuksesta löytyy jo tätä nykyä Niklas Süle, Jerome Boateng ja Mats Hummels, eli on melko selvää, että jostain on kokoonpanoa kevennettävä.

Ainakin Süddeutsche Zeitung on sitä mieltä, että lähtöpassit saa 30-vuotias Jerome Boateng. Lehden mukaan Boatengin lähtö Bayernista on jo varmaa – vain suunta on vielä auki. Viimeisten kahden siirtoikkunan aikana Boatengia on viety huhuissa ainakin Paris Saint-Germainiin ja Manchester Unitediin.

[readmore from=Boateng-Jerome]

Berliinissä syntynyt ja kasvanut Boateng pelaa Bayernissa jo kahdeksatta perättäistä kauttaan. Viidet arvokisat pelannut toppari kuuluu Hummelsin ja Thomas Müllerin kanssa kolmikkoon, jonka Saksan maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw lemppasi maaliskuussa kohunomaisesti ulos maajoukkueesta.

Tällä kaudella Boateng on pelannut Bayernissa kaikkiaan 23 ottelua. Hänen sopimuksensa umpeutuu kesällä 2021. Transfermarkt arvioi Boatengin markkina-arvoksi 30 miljoonaa euroa.