Real Madrid 1, Ajax 4. Tällä tuloksella puolustava mestari pelattiin ulos Mestarien liigasta, ja menneiden vuosikymmenten suurseura Ajax eteni puolivälieriin pitkän, pitkän tauon jälkeen. Viimeksi näin oli käynyt 16 vuotta sitten.

Ajaxin joukkueesta löytyi käytännössä pelkkiä onnistujia, mutta kaikkein kirkkaimmin Santiago Bernabéun illassa loisti 30-vuotias serbialainen Dusan Tadic. Ajax maksoi Tadicista viime kesänä Southamptonille 11,4 miljoonaa euroa, ja pelkkä tiistainen show näytti, että mies oli joka pennin arvoinen.

Tadicin upea ylänurkkatykitys, Ajaxin kolmas maali jäi koko otteluparin voittomaaliksi. Kenties vieläkin loistokkaampi oli silti miehen esityö Ajaxin toiseen, David Neresin tekemään maaliin.

Tadic pyörähtää nopeassa hyökkäyksessä suorastaan zidanemaisella taituruudella Real Madridin Casemiron ohi ja vapauttaa millintarkalla syötöllä brasilialaisen Neresin maalintekoon. Tätä suoritusta sopii ihailla uudestaan, uudestaan ja aina uudestaan.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
😲 OUTRAGEOUS spin and assist from @AFCAjax star Dušan Tadić 🔥🔥🔥

#UCL Skill of the Day | @MastercardUK

Tadic oli alustanut jo Ajaxin avausmaalinkin, joten miehen saldo oli kerrassaan komea yksi maali ja kaksi maalisyöttö. Serbialainen teki Santiago Bernabéusta suorastaan oman olohuoneensa. Ottelun jälkeen Tadic sai haltioituneen vastaanoton käytännössä koko maailman lehdistöltä, ja kympin arvosanoja sateli sieltä täältä.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
🎉🎉🎉 Scenes at full time!

#UCL