Teemu Pukki ei ensi alkuun innostunut Norwichista: ”Ajattelin, että Mestaruussarjassa pelataan vain pitkää palloa”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki on Englannin Mestaruussarjan kuumin hyökkääjä sarjan kuumimmassa joukkueessa Norwichissa.

Pukki, 28, on iskenyt Mestaruussarjassa 24 osumaa Norwichille, joka johtaa divisioonaa 35 ottelun jälkeen kahden pisteen erolla Leedsiin. Maalipörssin kärjessä keikkuva Pukki ja Norwich kohtaavat tänään perjantaina kotiottelussa Swansean.

Suomen maajoukkuehyökkääjän siirto Norwichiin olisi saattanut jäädä toteutumatta, elleivät seuran manageri Daniel Farke ja urheilutoimenjohtaja Stuart Webber olisi vakuuttaneet Pukkia.

– Kun kuulin ensimmäistä kertaa Norwichin kiinnostuksesta, ensimmäinen ajatukseni oli, että ”se ei sovi minulle”. Ajattelin yhä, että Mestaruussarjassa pelataan vain pitkää palloa, mutta sitten näin muutamia klippejä siitä, miten pelaamme ja puhuin Stuart Webberin ja managerin kanssa. He saivat minut tajuamaan, että siitä täällä ei ole kyse, kommentoi Pukki Sky Sportsille.

– Farke tunsi minut todella hyvin ennen kuin tulin tänne ja oli yksi isoista syistä siihen, miksi tulin. Me puhuimme ja hän kertoi minulle, että tietää, miten saa minusta parhaan irti.

– Meidän pelitapamme sopii minulle todella hyvin, ja saan paljon maalisyöttöjä muilta jätkiltä, joten se on ollut helppoa. Pelaamme todella hyvää jalkapalloa lyhyillä syötöillä ja luomme paljon paikkoja. Uskon, että pelaamistamme katsovat ihmiset nauttivat siitä, koska minä ainakin nauttisin. Hän (Farke) on myös todella hyvä käsittelemään ihmisiä ja hän on erittäin kannustava.

– Tämä on yksi parhaista pukukopeista, joissa olen ollut. Uudet kaverit ovat tervetulleita ensimmäisestä päivästä lähtien ja meillä on muutama todella hauska tyyppi täällä. ”Stiepin” (Marco Stiepermann) oli puhdistettava valmentajan auto yhtenä päivänä. En ole ikinä ennen nähnyt sellaista!

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…