Huuhkajien ykköstykki Teemu Pukki pitää HJK:ta ennakkosuosikkina alkavaan veikkausliigakauteen. Norwich-hyökkääjä otti myös kantaa uuteen sarjajärjestelmään.

Pukki löi toden teolla läpi HJK:ssa kaudella 2011. Sen jälkeen tie vei Schalkeen. Kun Pukilta kysyttiin suosikkia Veikkausliigan mestariksi, ei vastaus yllätä.

– HJK on entinen seurani ja ehkä olen siksi vähän puolueellinen. Mutta kyllä sanoisin, että mestari on HJK.

– Helpolla en kuitenkaan usko mestaruuden tulevan. Klubilla on kovia haastajia, lähinnä Honka ja KuPS – siitä huolimatta, että Suomen Cup meni KuPS:lla heikosti. Niitä pelejä tuli seurattua jonkin verran, Pukki kertoi Veikkausliigan nettisivuilla.

Ensi kaudella Veikkausliigassa pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan. Pukille systeemi on tuttu Tanskan ajoilta Brøndbystä.

[readmore from=pukki-teemu]

– Tanskassa systeemi toimi ainakin hyvin. Minulla ei ole tuosta ylä- ja alaloppusarja -systeemistä mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Uskon, että ottelumäärän pieneminen tekee myös hyvää koko sarjalle. Enemmän lepoa, Pukki totesi.

Lauantaina Pukki palaa taas tositoimiin seurajoukkueessaan, kun Norwich kohtaa lauantai-iltana vieraissa Middlesbrough’n. Norwich johtaa 38 pelatun ottelun jälkeen Englannin Mestaruussarjaa neljän pisteen erolla Aapo Halmeen edustamaan Leedsiin. Lauantaina on edessä iso peli, sillä Middlesbrough kärkkyy kärjen takana viidentenä.

– Se on ennakolta loppukauden pahin peli. Tietysti lähdemme hakemaan voittoa, mutta ei pistekään katastrofi olisi, Pukki ennakoi.