Perinteikäs Amsterdamin Ajax selvisi tällä kaudella Mestarien liigan pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 13 vuoteen. Edellisestä puolivälieräpaikasta on sen sijaan vieläkin kauemmin – 16 vuotta – eikä paikka kahdeksan parhaan joukossa nytkään helposti aukea. Arpa heitti nimittäin Ajaxin vastustajaksi puolustavan mestarin Real Madridin, joka vieläpä voitti Amsterdamissa pelatun avausosan maalein 2-1.

Tärkeintä urheilussa kuitenkin on aina, että usko ja toivo elävät niin kauan, kuin pieniäkin mahdollisuuksia jatkoon on. UEFA valoi Ajaxin kannattajiin lisää uskoa Mestarien liigan virallisella Twitter-tilillä muistuttaen Ajaxin edellisestä voitosta Santiago Bernabéulla. Tuolloin, 22.11.1995 Real Madrid nujertui kotikentällään maalein 0-2. Samat lukemat riittäisivät Ajaxille jatkoon nytkin.

World Football -sivuston mukaan Ajax on voittanut neljä historian saatossa pelaamistaan 13 Real Madrid -ottelusta. Tuo marraskuussa 1995 Espanjasta haettu voitto on kuitenkin sen viimeisin. Sen jälkeiset seitsemän ottelua Real on vienyt nimiinsä yhteismaalein 22-3.

Syksyllä 1995 Ajax oli kuitenkin maailman terävimmällä huipulla. Se puolusti Mestarien liigan voittoa ja eteni myös kaudella 1995-1996 loppuotteluun, jossa Juventus oli lopulta parempi rankkarikisan jälkeen.

Yksi kevään 1996 loppuottelun rankkarikisan onnistujista oli tietysti Suomen Jari Litmanen, joka voitti yhdeksällä maalillaan sillä kaudella suvereenisti koko kilpailun maalikuninkuuden. Litmanen oli avainroolissa myös Santiago Bernabéun marraskuisessa illassa, sillä hän viimeisteli Ajaxin avausosuman lohkovaiheen 2-0 -voitossa. Täydet minuutit pelanneen ”Litin” ohella Real Madridin verkkoa heilutti Patrick Kluivert.

– Inspiraatiota Ajaxille, UEFA kysäiseekin twiitissään.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
😮 Real Madrid 0-2 Ajax
📅 22 November 1995
⚽️ Litmanen & Kluivert
🤔 Inspiration for @AFCAjax?

#UCL
😍 The Real Madrid team that night in 1995...

#UCL

Ottelu Real Madrid-Ajax alkaa tiistaina kello 22 ja on nähtävissä C Morella.