Teemu Pukin kausi on ollut sanalla sanottuna mahtava. Pukki on takonut Mestaruussarjassa jo 24 maalia, ja johtaa koko sarjan maalitilastoa. Suomalaisen tehojen avulla Norwich keikkuu puolestaan sarjan piikkipaikalla.

28-vuotiasta hyökkääjää pidetään syystäkin yhtenä koko kauden parhaista pelaajavärväyksistä. Erityisen onnistuneen Pukin kiinnityksestä tekee se, että hänestä ei tarvinnut maksaa lainkaan siirtokorvausta.

Kovin suurta suostuttelua Pukki ei silti tarvinnut, sillä hän halusi itsekin Norwichiin enemmän kuin mieluusti. Näin kertoo Norwichin valmentaja Daniel Farke.

– Kun puhun pelaajan kanssa, haluan saada hänestä hyvän fiiliksen. Pukki halusi Norwichiin epätoivoisesti, Farke totesi Pink Unin mukaan.

– Hän tunsi jo historiamme ja tiesi, että olemme suuri seura. Hän tiesi, miksi on nautinto pukeutua tähän keltaiseen paitaan.

– Kerroin hänelle, kuinka kilpailukykyinen liiga on, kuinka kovaa hänen täytyisi tehdä hommia sekä siitä, mitä me suunnittelimme.

Daniel Farke teki ennen Norwichiin tuloa töitä Borussia Dortmundin reservijoukkueessa. Hän muistaa Pukin hyvin jo kotimaastaan Saksasta. Pukki pelasi vuosina 2011-2013 Schalkessa, ja Farke valmensi samaan aikaan samassa osavaltiossa sijaitsevassa Lippstadtissa, joskin useamman sarjaportaan alempana.

– Tietysti olen seurannut Teemun uraa jo vuosia. Hän oli Saksassa isossa seurassa Schalkessa, muttei menestynyt kummemmin Celticissä. Koin kuitenkin, että hän voisi sopia täydellisesti pelitapaamme.

– Pelaajatarkkailumme teki loistotyötä. Sitten tapasimme Teemun useita kertoja saadaksemme käsityksen hänen luonteestaan; maalataksemme kokonaiskuvan ja saadaksemme tuntuman siitä, sopisiko hän ryhmään.

– Hän pystyi myös kehittymään ja oppimaan. Se kertoo hänen luonteestaan. Hän ei ole enää 17-18 -vuotias, mutta hän oli halukas siihen.

Niin pitkälle Farke ei kuitenkaan mene, että hän nostaisi Pukin heittämällä kaikkien aikojen parhaaksi hankinnakseen.

[readmore from=Pukki-Teemu]

– En osaa vertailla. Olin itsekin hyökkääjä ja siitä lähtien, kun olen ollut päävalmentaja, luottopelaajani ovat tehneet paljon maaleja. Viime kaudella meillä oli tällä osa-alueella ehkä vähän vaikeuksia, mutta yleisesti ottaen minulla on ollut paljon maalintekijöitä.

– En halua puhua yksilöistä. Kun tarvitsemme Jordan Rhodesia, hän on läsnä. Hän antaa painetta Teemulle, jotta hän olisi korkealla tasolla jokaisissa treeneissä.