Veikkausliigan konkarivahti näkee ottelumäärän pienentymisessä huolestuttavan uhkakuvan nuorille – ”Sehän voi johtaa siihenkin”

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Tampereen Ilveksen konkarivahti Mika Hilander näkee Veikkausliigan ottelumäärän vähenemisen uhkana sarjan nuorille pelaajille.

Sarjaa pelataan kaudella 2019 33 pelin sijaan vain 27 ottelua. Sarjajärjestelmää muutettiin ennen tulevaa kautta (lue lisää).

35-vuotias Hilander pelkää, että nuorten pelaajien mahdollisuudet lyödä läpi vähenevät, kun seurat eivät joudu enää kierrättämään pelaajiaan samalla tavalla.

– Sehän voi johtaa siihenkin, että nuorten pelaajien näyttöpaikat vähenevät, kun ei ole tuplapeliviikkoja. En puhu meistä, vaan koko liigasta. Meillä varmastikin saa, sillä meillä ei ole niin paljoa kokeneita pelureita, Hilander kommentoi Veikkausliigan verkkosivuilla.

– Miten nuoret saavat näyttöpaikkoja, kun ei tarvitse kierrättää? Miten käy kotimaisten nuorten pelaajien, kun joka pelissä voi pelata vain 14 jätkää? Kun pelataan vain peli viikossa, niin pelaavaan kokoonpanoon on vaikea murtautua.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle HIFK - Ilves 23.08.2019

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliLehti: Real Madridin ex-pelaaja uusi yllätysehdokas seuran loppukauden valmentajaksi
Seuraava artikkeliPerparim Hetemaj´n Chievo taistelee sarjapaikastaan: ”Pakko saada tuloksia”