Joel Pohjanpalo kertoo kuulumisiaan Yle Urheilun haastattelussa. Huuhkajien hyökkääjä on pitkän kuntoutuksen jälkeen pääsemässä pelikuntoon.

Pohjanpalo sai viime viikolla lääkäriltä harjoitteluluvan ja oli perjantaina ensimmäistä kertaa mukana seuransa Bayer Leverkusenin harjoituksissa. Vakava nilkkavamma ehti pitää hyökkääjän reilun vuoden sivussa.

Pohjanpalo pelasi myös keskiviikkona ensimmäisen harjoitusottelunsa tultuaan 77. minuutilla kentälle Ajaxia vastaan. Pauluu tositoimiin on ollut kovan työn takana.

– Tuntuu, että olisin taas 12-vuotias ensimmäistä kertaa kentällä pitkästä aikaa. Pitää olla pilke silmäkulmassa pitkän tauon jälkeen ja tottakai kuunnella omaa kroppaa hyvin, Pohjanpalo hehkuttaa Yle Urheilulle.

– Silloin, kun lääkärit vuosi sitten sanoivat, että en ehkä koskaan enää pelaa futista, niin totta kai siinä tilanteessa tuli vähän tippa linssiin. Mutta alusta lähtien pystyin motivoimaan itseni hyvin treenaamaan ja kuntouttamaan.

Pohjanpalon loppukauden tavoitteena on saada edes jonkun verran minuutteja alle Bundesliigassa. Kesällä silmissä kuitenkin siintää myös paluu maajoukkueeseen.

[readmore from=Pohjanpalo-Joel]

Suomen maaliskuun EM-karsintapelit Italiaa ja Armeniaa vastaan eivät tulleet vielä kysymykseenkään. Mies kuitenkin tähtää olevansa kunnossa kesäkuun pelejä varten.

– Kesäkuu ainakin tällä hetkellä näyttää erittäin realistiselta. Ei ole mitään syytä miksi ei. Pitää olla täydessä pelikunnossa, koska maajoukkueeseen ei missään nimessä ole mitään asiaa, jos ei ole kunnossa, Pohjanpalo summaa.