Real Madrid pudotti maanantaina uutispommin, kun se tiedotti Zinedine Zidanen palaavan joukkueen valmentajaksi pitkällä sopimuksella. Zidane ehti olla poissa vain reilut yhdeksän kuukautta ennen kuin hän palaa luotsaamaan vaikeuksiin ajautunutta pelaajaryhmää, jonka Mestarien liiga -voiton puolustaminen katkesi jo neljännesvälieriin.

Luonnollisesti Zidanelta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, mikä sai hänet palaamaan takaisin, kun hän oli pyytänyt omasta tahdostaan sopimuksensa purkua viime toukokuussa. Mikä oli nyt muuttunut?

– Tiedän vain, miksi lähdin. Tarvitsin sitä itseäni varten. Seura tarvitsi sitä ja joukkue tarvitsi muutosta.

– Nyt palasin, koska puheenjohtaja soitti minulle ja rakastan Madridia. Haluan taas päästä valmentamaan, Zidane vastasi AS:n mukaan.

Zidane uskoo hengähdystauon tehneen itselleen hyvää.

– En lähtenyt täältä huvin vuoksi, vaan siksi, että uskoin, että kahden ja puolen puolen vuoden jälkeen tarvitsin muutosta. Tiedän, mitä kauden aikana on tapahtunut ja luulen, että minun oli tehtävä tämä päätös. Minulla oli useita työtarjouksia, mutta en halunnut mennä muihin joukkueisiin, vaan jäädä tänne, Zidane kertoo.

Huhuja Zidanen paluusta liikkui jonkin aikaa, mutta kovin uskottavina niitä ei välttämättä pidetty. Tai jos Zidane palaisikin, hänen arveltiin palaavan vasta kesällä. Zidane ei kuitenkaan epäröinyt palata jo kesken vaikean kauden.

– En epäröinyt yhtään. En antanut yhdeksän kuukauden aikana ainuttakaan haastattelua. Kun puheenjohtaja soitti, en voinut sanoa ei.

– Kun on voittanut paljon, niin siitä voi seurata suvantovaihe, ja niin kävikin. Olin ulkona, mutta katsoin asioita sisältäpäin. En ollut iloinen asioiden kulkuun, eivätkä olleet pelaajatkaan.

– Näin kävi jo viime vuonna minun kanssani. Nyt täytyy katsoa, mitä voimme tehdä näissä 11 ottelussa sekä ensi vuonna, joka on paljon tärkeämpi, Zidane korostaa.

Zidanen kohdalla puhutaan paljon myös riskistä, sillä lähtiessään seurasta ”voittamattomana” hän sai lähes kuolemattoman maineen. Valmentajaura on toistaiseksi ollut lyhyt, mutta voitokas.

– En ajattele riskiä. Jos tekisin niin, en olisi täällä. Sydämeni sanoo, että olen levännyt ja valmis jatkamaan. Ehkä neljä kuukautta sitten asia ei olisi ollut niin. Ehkä nyt oli vain oikea hetki, Zidane pyörittelee.

– Olen asunut Madridissa koko tämän ajan ja ladannut akkuja. Nyt olen valmis uuteen kokemukseen rakastamani seuran valmentajana.

[readmore from=Real-Madrid]

Zidane muistetaan valmentajana ennen muuta Mestarien liiga -triplastaan, mutta kompasteluja mahtui hänenkin aikakauteensa.

– Tein monia asioita huonosti. Voitimme Mestarien liigan, mutta cupissa oli vaikeuksia ja aloittimme sarjan huonosti. Komennossa olin minä, enkä syytä siitä ketään. Lopetegui ja Solari tekivät parhaansa ja siinä kävi miten kävi. Nyt täytyy katsoa eteenpäin, ranskalainen lisäsi.

Lue myös