Suomalaishyökkääjä Eero Markkanen kantoi jälleen suurta vastuuta uuden seurajoukkueensa PSM Makassarin menestyksestä. 27-vuotias Markkanen teki indonesialaisjoukkueen ainoan maalin, kun se pelasi AFC Cupin lohkovaiheen ottelussa filippiiniläisen Kaya-Iloilon kanssa 1-1 -tasapelin.

Markkasen maali syntyi pelin 56. minuutilla rangaistuspotkusta. Markkanen myös hankki rangaistuspotkun itse. Suomalainen pelasi ottelussa täydet minuutit.

#AFCCup

@AFCCup
.@eeromarkkanen breaks the deadlock! @PSM_Makassar lead 1-0!
#PSMvKAY #AFCCup2019

Follow the match LIVE 👉 bit.ly/2UnAIQM

AFC Cup on Aasian toiseksi korkein seurajoukkueiden kansainvälinen kilpailu, eli vastaa siten Aasiassa Eurooppa-liigaa. PSM Makassar on kolmen pelatun ottelun jälkeen lohkonsa toisena – tasapisteissä Kaya-Iloilon kanssa. Eero Markkanen puolestaan on tehnyt otteluissa neljä maalia, ja johtaa siten kilpailun maalintekijätilastoa yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa.

Lohkoista pääsee automaattisesti pudotuspeleihin vain voittaja. Lisäksi playoffeihin selviytyy kaksi lohkokakkosta, yksi Länsi-Aasian ja yksi Kaakkois-Aasian alueelta – lohkot on jaettu valtavan kokoisessa maanosassa maantieteellisin painotuksin.

PSM Makassarin loput kolme lohkovaiheen ottelua pelataan huhti-toukokuun aikana. Pudotuspelejä pelataan kesäkuusta marraskuuhun. Indonesian pääsarja puolestaan alkaa 8. toukokuuta.