HJK-fanien mitta täyttymässä omien esityksiin: ”Väritön, hajuton, sieluton, ylimielinen HJK”

© Kuva: Juha Tamminen

Tiistaina pelattiin aurinkoisessa säässä veikkausliigakauden 2019 ensimmäinen Stadin derby. Jo lähes tuttuun tapaan pisteet menivät jakoon numeroin 1-1 Akseli Pelvaksen osuttua kotijoukkue HJK:lle ja Tiquinhon vierasryhmä HIFK:lle (lue otteluraportti täältä).

HJK lähti tähänkin kauteen sarjan suurimpana voittajasuosikkina, mutta alkukauden nihkeät esitykset eivät ole olleet kannattajien mieleen. Alkuun kaatui kotikentällä maalein 2-1 Inter, ja sitten samoin numeroin IFK Mariehamn, vaikka se olikin vielä hieman ennen täyttä aikaa kiinni 1-0 -vierasvoitossa.

Vieraspelit Kuopiossa ja Seinäjoella toivat Klubille pisteen kummastakin, mutta peliesitykset jäivät nihkeiksi. Kotijoukkue oli kummassakin ottelussa lähempänä voittoa, ja HJK saa kiittää maalinsa pysymisestä puhtaana lähinnä mainiosti kauden aloittanutta maalivahtiaan Maksim Rudakovia.

Stadin derbystä moni HJK-fani toivoi omiensa näyttävän kaapin paikan sarjanousija-HIFK:lle, mutta toisin kävi. Pisteet menivät tasajakoon, mutta sekä katsomossa että kentällä niskan päällä oli HIFK. Ja tämäkös HJK-faneja sapettaa.

– Rehellisesti sanottuna en muista, milloin olen viimeksi nähnyt noin surkean Klubin, Antero Kivinen kirjoittaa Twitterissä.

Puhtaat paperit sosiaalisessa mediassa jaetaan lähinnä Nikolai Alholle, mutta useimmissa twiiteissä Klubin peliesitystä syytetään aneemiseksi, mielikuvituksettomaksi, sieluttomaksi ja virkamiesmäiseksi. Kyseenalaistaapa jokunen kannattaja myös valmentaja Mika Lehkosuon aseman.

Eräs kannattaja kertoi vieneensä peliin myös 4,5-vuotiaan tyttärensä. ”Totuus tulee lapsen suusta” kelpasi hyvin hashtagiksi, kun tytär ihmetteli pelaajien kävelemistä kentällä.

Aina pitää kuitenkin muistaa, että pallopeleissä on kentällä kaksi joukkuetta. Sosiaalisessa mediassa suurimman huomion on vienyt HJK:n nihkeys, mutta muistipa HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Christoffer Perret antaa ansaitun hatunnoston myös omiensa peliesitykselle.

– Todella ylpeä HIFK:n joukkueen esityksestä tänään. Taisteleva, sydämellä pelaava, rohkea joukkue. Ennakkoasetelmiin nähden loistava tulos. Katsomossa tuntui välillä, että 3 pistettäkin olisi ollut saavutettavissa. Tästä on hyvä jatkaa, Perret kirjoitti.