IS: Filip Valencic haluaa maksaa Mika Lehkosuolle kalavelat: ”Antaa ylimääräistä motivaatiota”

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Inter vierailee keskiviikkona Veikkausliigan avauskierroksella HJK:n kotiareenalla Töölössä, ei tuttuihin ympyröihin palaa ainoastaan valmentaja José Riveiro. Täynnä näyttämisen halua Helsinkiin palaa myös Interiin lainalle siirtynyt Filip Valencic, jonka HJK myi norjalaiseen Stabaekiin kesken viime kauden.

Slovenialaishyökkääjä valittiin huipputehokkaan kauden jälkeen vuonna 2017 koko sarjan parhaaksi pelaajaksi. Viime kaudella hän ajautui kuitenkin hankaluuksiin HJK:ssa, ja katseli sivusta seuran tärkeimpiä europelejä – entistä seuraansa Olimpija Ljubljanaa vastaan. Valencic otti huhtikuussa yhteen valmentaja Mika Lehkosuon kanssa, eivätkä välit koskaan palautuneet entiselleen.

Nyt HJK:n ja Lehkosuon kohtaaminen antaa Valencicille lisäbuustia.

- Tässä pelissä on tunteita mukana, se on selvä. Haluan totta kai voittaa joka tapauksessa, mutta valmentaja on yksi asia, joka antaa minulle vielä ylimääräistä motivaatiota, Valencic myöntää suoraan Ilta-Sanomien haastattelussa (IS:n koko juttu luettavissa täällä).

- On todella sääli, että kävi kuten kävi. En koskaan saanut mitään syytä. Joukkuekaverien kanssa ei koskaan ollut mitään yhteenottoja, eikä kukaan ainakaan minulle sanonut, että olisin toiminut heitä kohtaan huonosti.

Stabaekissa peliaika jäi vähiin, mutta Turussa Valencic hehkuu ainakin toistaiseksi tyytyväisyyttään.

- Norjassa ei mennyt hyvin. Luulin saavani kunnon näyttöpaikan, sen sijaan olin todella vähän mukana. En ollut tyytyväinen, Valencic sanoo.

- Inter hoitaa kaikki asiat viimeisen päälle, tämä on HJK:n tapaan todellinen ammattilaisseura. Täällä on hyvä olla, meille on kaikki tarpeellinen tarjolla.

Slovenialaishyökkääjä on kiittänyt toistaiseksi luottamuksesta tehtyään viidessä Suomen Cupin ottelussa viisi maalia. Vaikka Inter putosikin cupin puolivälierissä, johtaa Valencic yhä cupin maalitilastoa, ollen myös vahva ehdokas Veikkausliigan maalikuninkaaksi.

Lue myös TOP 5 -ehdokkaamme Veikkausliigan maalikuninkaiksi.

Interiä valmentava Riveiro on siis Valencicille tuttu jo viime kaudelta, ja saa suojatiltaan varauksettomat kehut.

– Riveiro auttoi minua ymmärtämään HJK:n pelitavan, mutta hän oli myös tärkeä keskustelukumppani. Kun minulla oli vaikeaa, hän auttoi näkemään asioita toisesta näkökulmasta. Oli helppo tulla hänen alaisuuteensa pelaamaan, Valencic kehaisee.