Internazionalen päävalmentaja Luciano Spalletti kertoi tiistaina yllättäen, että hyökkääjä Mauro Icardi on avauskokoonpanossa keskiviikkona Serie A:n vierasottelussa Genoaa vastaan.

Inter otti Icardilta, 25, kapteeninnauhan pois 13. helmikuuta, eikä hyökkääjä ole sen jälkeen ollut kertaakaan joukkueen kokoonpanossa. Argentiinalaiskärjen leirin mukaan Icardi oli sivussa loukkaantumisen takia, mutta Inter kertoi yhdessä vaiheessa tiedotteessaan, että hänen jalastaan ei löytynyt mitään erityistä vammaa.

Icardi palasi Interin harjoituksiin vasta viime viikolla. Hänen paluustaan Interin treeneihin neuvoteltiin asianajaja Paolo Nicolettin välityksellä.

Päävalmentaja Spalletti kuvaili Interin ja Icardin välistä sovittelua ”nöyryyttäväksi”. Spalletti jätti Icardin sivuun kokoonpanostaan sunnuntain sarjaotteluun Laziota vastaan ja kritisoi hyökkääjän viimeaikaista käytöstä, joskin hän sanoi, että argentiinalaisella on mahdollisuus palata pelaavaan ryhmään. Inter hävisi Laziolle 0-1.

[readmore from=Icardi-Mauro]

Tiistaina Spallettilla oli eri ääni kellossa. Hän kehui seuran toimitusjohtajan Giuseppe Marottan tekemää työtä Icardin tapauksen selvittämisessä ja sanoi hyökkääjän aloittavan Genoaa vastaan.

– Mauro voi työntää joukkueetta eteenpäin, kun hän on siinä mukana. Ulkopuolelta hän ei voi tehdä sitä. Hän ansaitsi uudestaan paikkansa joukkueessa viime päivien harjoituksissa ja sillä, ettei hän ottanut kantaa sosiaalisessa mediassa, kommentoi Spalletti Football Italian mukaan.

– Tapaus on kaikilta osin suljettu. Hänen on harjoiteltava, hikoiltava, ”syötävä nurmea” ja vältettävä muiden ihmisten kautta puhumista.

– Jos hän ei pysty siihen, hän ei ole uskottava joukkueen edessä.

– Hän aloittaa huomenna. Hän on reagoinut oikealla tavalla. Hän tulee pelaamaan ja me katsomme, pitääkö hänet ottaa vaihtoon.

– Hänen esityksensä osoittaa meille, pystyykö hän pelaamaan koko ottelun.

Spallettilta kysyttiin hänen viikonloppuna antamistaan kriittisistä kommenteista ja siitä, onko Icardi pyytänyt anteeksi joukkueelta.

– Minun oli sanottava jotain puolustaakseni joukkuetta.

– Hän on tehnyt täydellisesti töitä. Myös urheilupuolemme väki tietää sen. Häntä ei kutsuttu (sunnuntain otteluun), ja meidän näkökulmasta hän maksoi velkansa.

Icardia odottanee hyytävä huutomyrsku, kun hän seuraavan kerran astuu Interin stadionin Giuseppe Meazzan nurmelle. Internazionalen ultrakannattajat julkaisivat tiistaina tiedotteen, jossa he vaativat Icardia jättämään seuraan.

– Kaikki Curva Nordin kannattajaryhmät ovat yksimielisesti sisäisessä kokouksessaan päättäneet, että Nerazzurin numero yhdeksän käytöstä ei voida sietää enää yhtään enempää.

– Nord uskoo, että Icardi ei ole osoittanut omaavansa tarvittavaa luonnetta kapteeninnauhaa saatika yhtenäistä pukukoppia ajatellen.

– Me pyydämme tällä tiedotteella Interiä tarttumaan tarvittaviin toimiin ja poistamaan hänet mahdollisimman pian joukkueesta, jolla ei vaikuta olevan pienintäkään aikomusta jakaa yhteistä polkua hänen kanssaan tulevaisuudessa, mikä asettaa myös loppukautemme vaaraan.

– Mestarien liigaan selviytyminen ilman projektia, joka asettaa keskiöönsä joukkueen, jonka osa Icardi ei selkästi voi olla, tarkoittaa vain, että meitä odottaa epäonnistuminen tulevaisuudessa.

– Meille joukkueen on tultava ennen persoonia ja niitä, jotka haluavat olla median huomiossa.

– Siksi Nordin kanta on, että Icardi ei ole enää osa Interiä, ja tästä lähtien häntä kohdellaan sen mukaisesti.