RoPS-luotsi myhäili vahvaa suoritusta: ”Kentällä monta suomalaista liigadebytanttia”

© Kuva: Juha Tamminen

RoPS joutui keskiviikkoiseen sarja-avaukseensa vajaalla vaihtopenkillä ja loukkaantumispoissaoloistakin osin johtuen nuorella ja varamiehisellä joukkueella. Kausi 2019 sai kuitenkin rovaniemeläisittäin iloisen alun, kun se nousi ottelun lisäajalla 2-2 -tasapeliin vieraissa KuPS:ia vastaan (lue raportti ottelusta).

RoPS on ollut KuPS:lle viime aikoina erittäin kova pala purtavaksi, sillä viimeisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta – Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa – KuPS ei ole voittanut ainuttakaan. Kolme peliä on päättynyt RoPS:n voittoon ja kaksi tasapeliin. Erityisen karvaan putkesta tekee kuopiolaisille se, että lisäajan maalit ovat tuoneet näissä peleissä seitsemän lisäpistettä ja vieneet samalla KuPS:lta neljä.

Huomionarvoista on sekin, että kahdesti asialla on ollut vasta 17-vuotias RoPS:n oma kasvatti Sampo Ala. Ala pudotti Suomen Cupista KuPS:n näyttävällä ja älykkäällä kaukolaukausmaalilla, ja sarja-avauksessa hän puski verkkoon Lucas Lingmanin antaman vapaapotkun.

Päävalmentaja Toni Koskelalla oli ymmärrettävästi kaikki syyt olla ottelun lopputulemaan tyytyväinen.

– Totta kai tulos tyydyttyttää, kun ajattelee toisen jakson alkua ja lisäajan tasoitusmaalia, Koskela totesi ottelun jälkeen RoPS:n kotisivujen otteluraportin mukaan.

– Oli meiltä kova suoritus ottaa vielä täysi ote pelistä, ja painaa peli KuPSin päätyyn.

RoPS on nostanut viime vuosina lukuisia 2000-luvulla syntyneitä seuran omia kasvatteja edustusjoukkueeseen, ja keskiviikkona nuorukaiset kiittivät luottamuksesta mitä kauneimmalla tavalla.

– Suoritus oli kova varsinkin, kun meillä oli lopussa vuonna 2002 syntynyt pelaaja, vuonna 2001 syntynyt pelaaja ja kolme vuonna 2000 syntynyttä pelaajaa. Kentällä oli siis aika nuori joukkue, ja mukana oli monta nuorta suomalaista liigadebytanttia, Koskela muistuttaa.

– Vahva suoritus hakea täältä piste. Kokonaisuutta ajatellen se oli ansaittu.

RoPS teki Suomen Cupissa ainakin kolme maalia lyhyistä kulmapotkuista ja erikoistilannepelaaminen – ainakin hyökkäyssuuntaan – toimi myös sarja-avauksessa. Ensimmäinen osuma syntyi kulmapotkusta ja toinen vaparista.

– Tilastollisesti olemme tehneet normaalia enemmän erikoistilannemaaleja. Tietenkin meidän täytyy onnistua myös pelitilanteista ja siihen oli aihioita tänäänkin. Olimme usein hyvillä paikoilla, joista pitäisi luoda maalipaikka seuraavalla syötöllä. Sen jälkeen siinä on monta asiaa kuten teknisen suorituksen laatu, kuinka pelaajat liikkuvat maalintekoalueille ja paljon muita pieniä asioita, Koskela toteaa.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!