Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen kapteeni Sergio Ramos ymmärtää selvästi sekä taiteen että pääsiäisen päälle. Miehen kodin seinällä roikkuu nimittäin Leonardo Vincin tunnettu maalaus ”Viimeinen ehtoollinen”, joskin hieman tuunattuna versiona.

Ramosin versio vuonna 1498 valmistuneesta Pyhästä ehtoollisesta on nähtävissä Amazonin valmistamasta dokumenttisarjasta, jota on kuvattu puolustajan kanssa kauden mittaan. Taulu roikkuu Ramosin olohuoneen seinällä. Maalauksen teemana on Jeesuksen yhteinen pääsiäisateria opetuslasten kanssa. Illallisella Jeesus kertoo opetuslapsilleen, että joku heistä tulisi pettämään hänet. Aihe on siis hyvin ajankohtainen.

Erikoista Ramosin maalauksessa on se, että Jeesus on korvattu taulussa kelläpäs muulla kuin Sergio Ramosilla itsellään. Opetuslastenkin joukosta löytyy tuttuja, sillä taulussa esiintyvät myös Ramosin puoliso Pilar Rubio sekä luottopuolustaja ja joukkuetoveri Marcelo.

Siitä ei ole varmuutta, onko allaolevan twiitin taulu juuri Ramosin seinällä roikkuva teos, sillä virallisissa lähteissä kuvaa ei ole julkaistu.

365Scores

@365ScoresApp
Según El Confidencial, Sergio Ramos habría encargado una pieza de la Última Cena pero con el en el medio y Marcelo a uno de sus costados 😐

Amazonin Ramosista kertovasta dokumenttisarjasta on tulossa kahdeksanosainen. Jokainen osa kestää puoli tuntia. Sarjaa kuvattiin tunnetusti myös Santiago Bernabéulla 5.3. pelatussa Mestarien liigan neljännesvälieräottelussa, jossa Ajax pudotti sensaatiomaisesti puolustavan mestarin Real Madridin jatkosta. Madridin kapteeni Sergio Ramos oli tahallaan ottamassaan pelikiellossa, ja kuvasi stadionin omassa VIP-aitiossaan dokumenttia.

Ramosin kerrotaan olevan yleisesti ottaenkin kiinnostunut taiteesta, ja kodin seinällä on useitakin tunnettuja maalauksia etenkin espanjalaisilta taiteilijoilta. Eriskummallisesta Da Vinci -muokkauksesta kertoi ensimmäisenä espanjalaislehti El Confidencial.

Da Vincin alkuperäisteos, kookas (460 cm x 880 cm) seinämaalaus on nähtävissä Milanossa Santa Maria delle Grazie -kirkossa.