Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät tiistaina otteluilla Tottenham-Manchester City ja Liverpool-Porto. Tottenham voitti Cityn 1-0 ja Liverpool kaatoi Porton 2-0.

Otteluparien toiset osat pelataan ensi viikon keskiviikkona.

Tottenham-Manchester City

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
📜 Winks & Rose play in a 4-2-3-1 for Tottenham; Mahrez starts for Manchester City.

#UCL

Reilun kymmenen minuutin jälkeen Tottenhamin kannattajat joutuivat jyrsimään kynsiään. Erotuomari lähti videolta katsomaan, oliko Danny Rose pelannut palloa kädellään rangaistusalueella.

Pallo vietiin lopulta pilkulle, Rose sai keltaisen kortin ja täplän taakse asteli Cityn ykköstykki Sergio Agüero. Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris hyppäsi kuitenkin oikeaan suuntaan ja torjui argentiinalaiskärjen yrityksen.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Hugo Lloris has saved all three of the penalties that he has faced with Spurs in all competitions in 2019, stopping efforts against Leicester City, Arsenal and Manchester City tonight. Imposing. #TOTMCI

Tottenham pääsi hiljalleen vauhtiin. Isännät saivat luotua muutaman tekopaikan, eikä City-vahti Ederson Moraes säästynyt täysin torjuntatöiltä.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Avausjaksolla Tottenhamille kirjattiin kahdeksan maalintekoyritystä, vieraille neljä.

Jälkimmäinen puolisko käynnistyi Tottenhamin kannalta karmaisevalla tavalla. Hyökkääjä Harry Kane loukkasi nilkkansa kaksinkamppailutilanteessa Fabian Delphiä vastaan ja joutui linkuttamaan fysioiden avustuksella pukukopin uumeniin. Hänet korvasi laitahyökkääjä Lucas Moura, joten Tottenham jatkoi ottelua ilman puhdasta kärkeä.

Standard Sport

@standardsport
Harry Kane is helped down the tunnel after injuring his ankle.

#TOTMCI #UCL

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino antoi Delphin kuulla kunniansa tilanteen jälkeen.

Toinen jakso oli pitkälti Cityn hallintaa, mutta ensimmäinen laadukas maalipaikka nähtiin 79. minuutilla – manchesterilaisten päädyssä. Pallo oli karata Son Heung-Miniltä päätyrajan yli, mutta hän sai sen vielä mukaansa, ohitti Delphin ja laukoi pelivälineen Edersonin kainalon alta sisään. 1-0.

Cityn loppukiri oli todella vaisu, eikä enempää osumia nähty.

Liverpool-Porto

📜 Lovren, Henderson and Milner start for Liverpool; Porto line-up in a 4-3-3 this evening.

#UCL

Kotijoukkue Liverpool siirtyi johtoon jo viidennellä minuutilla. Sadio Mané pelasi pallon rangaistusalueelle Roberto Firminolle, joka jatkoi sen Naby Keïtalle. Guinealaisen laukaus kimposi onnekkaasti Porton Óliver Torresin kautta verkon perukoille. 1-0.

20 minuuttia myöhemmin Firmino pääsi myös viimeistelemään. Hän oli itse käynnistämässä hyökkäystä ja sai ratkaisevan syötön maalin edustalle Trent Alexander-Arnoldilta. Brassihyökkääjän tarvitsi vain siirtää pallo tyhjään maaliin. 2-0.

🔥 Firmino has been directly involved in 12 goals in his 11 home #UCL games for Liverpool.

⚽️ 7
🅰️ 5

Toisen osuman jälkeen nähtiin erikoinen tilanne Liverpoolin päädyssä. Kotijoukkueen maalivahti Alisson Becker haparoi pallon kanssa ja peliväline osui Alexander-Arnoldin käteen, josta se meni päätyrajan yli. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta vieraille ei rangaistuspotkua tuomittu.

Muutoin Alisson oli tehtäviensä tasalla. Hän pysäytti tyynesti Moussa Maregan viimeistely-yrityksen, joka oli selkeästi Porton paras paikka ensimmäisellä puolikkaalla.

Tauolle mentäessä Liverpool johti maalintekoyrityksiä 8-5. Kotijoukkueen tekeminen oli selvästi laadukkaampaa.

Liverpool heilutti verkkoja heti toisen jakson alussa, mutta Manén osumaa edelsi paitsio. Tilanne tarkistettiin videolta ja maali hylättiin.

Porto piristyi hieman toisella puoliajalla. Portugalilaisten parhaat tekopaikat tulivat kuitenkin Maregalle, jonka ruuti oli märkää.

Liverpool ja Porto kohtasivat Mestarien liigassa myös viime kaudella. Tuolloin Liverpool oli neljännesvälierissä vahvempi yhteismaalein 5-0.