Tottenham eteni ensimmäistä kertaa koko seuran historiassa Mestarien liigan välieriin, kun se nujersi Manchester Cityn vierasmaalisäännön avulla keskiviikkoiltana.

Manchester City voitti ottelun 4-3-lukemin, mutta se ei riittänyt välieräpaikkaan. Manchesterilaisseura nimittäin hävisi ensimmäisen kamppailun 0-1-lukemin Lontoossa viime viikolla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
🙌 WHAT A NIGHT! 🙌

We're @ChampionsLeague semi-finalists!

#UCL ⚪️ #COYS

Ottelu sai historiallisen nopean alun, kun ensimmäisen 21 minuutin pelin sisällä nähtiin jopa viisi maalia.

Manchester City otti kamppailussa ensimmäiseksi johdon, kun Raheem Sterling vei kotijoukkueen 1-0-johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen.

Kevin de Bruyne levitti pallon vasemmalle laidalle, josta Sterling leikkasi sisään oikealle jalalleen ja upotti pallon alakulmaan tarkalla laukauksella.

Yhteismaalit olivat tasan, mutta eivät kauaa. Tottenham, joka ei ollut saanut koko ottelun aikana vielä mitään aikaiseksi, nousi tasoihin seitsemännellä peliminuutilla.

Aymeric Laporte katkaisi Dele Allin pystysyötön heikosti, pudottaen pallon suoraan Heung-min Sonille rangaistusalueen reunalla. Eteläkorealainen laukoi pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan maalin keskelle, mutta tarpeeksi kovaa ohittaakseen Edersonin.

Manchester City joutui pelonsekaisen tunteen alaiseksi, jonka Spurs todella hyödynsi. Son ampui Tottenhamin 2-1-johtoon vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Laporte syyllistyi jo toiseen merkittävään virheeseen Cityn alakerrassa.

Ranskalaistopparin pallonmenetys käynnisti Tottenhamin vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Christian Eriksen pelasi pallon Sonille alueen reunalla. Tähtihyökkääjä ampui pallon tarkasti maalin yläkulmaan, vieden Tottenhamin jo 3-1-johtoon yhteismaaleissa.

Manchester City kuitenkin onnistui vastaamaan takaiskuunsa nopeasti. Kun kamppailua oli takana 11 minuuttia, Bernardo Silva onnistui maalinteossa Sergio Agüeron syötöstä.

Portugalilaistaituri laukoi pallon Danny Rosen jalkojen välistä maalin oikeaan alakulmaan, päihittäen juuri ja juuri Hugo Lloris’n. Manchester City oli jälleen mukana kamppailussa, tarviten nyt kaksi maalia otteluparin voittoon.

Tottenham vetäytyi puolustuksessaan syvemmälle, mutta silloin kun Cityn hyökkääjät ovat päässeet vauhtiin, on heitä erittäin hankala pysäyttää. 21 minuutin pelin jälkeen Sterling tekikin ottelunsa toisen.

Kevin de Bruynen matala keskitys nopeasti pelatun vapaapotkun jälkeen löysi englantilaishyökkääjän Spurs-maalin takatolpalta, eikä Sterling epäonnistunut viimeistelyssään, vain painoi pallon vasurilla sisään.

Tottenhamin hankaluudet jatkuivat, kun Moussa Sissoko jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia juuri ennen puoliaikaa. Tilalle vaihdettiin keskushyökkääjä Fernando Llorente.

Manchester Cityn ensimmäinen vaaran paikka toisella jaksolla nähtiin nopeasti. Sterling laukoi pallon päin Lloris’ia, joka kuitenkin sylki pelivälineen eteensä. Bernardo Silva oli lähellä nikata reboundin sisään, mutta Rosen liukutaklaus pelasti Spursin.

Hetkeä myöhemmin Kevin de Bruyne pääsi tälläämään tulisen laukauksen rangaistusalueen reunalta, mutta Lloris venyi ottelunsa hienoimpaan pelastukseen erinomaisella torjunnalla.

Ederson pääsi ensi kertaa torjuntatöihin tunnin pelin kohdalla, kun Llorente puski pallon ensin kohti maalia, jonka jälkeen Eriksen testasi maalivahtia kaukaa. Brassiveskari oli kuitenkin hyvin hereillä kummassakin tilanteessa.

Tunnin pelin jälkeen Manchester City siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ottelun yhteismaaleissa, kun Kevin de Bruyne orkesteroi jälleen yhden City-osuman.

Belgialaispelintekijä pujotteli läpi Tottenham-keskikentän, jonka jälkeen hän pelasi Sergio Agüeron läpiajoon erinomaisella pystysyötöllä. Argentiinalaiskärki latasi ja pommitti pallon etukulmasta maaliverkon perukoille. Lloris olisi voinut kenties pystyä parempaan.

Agüero katkaisi osumallaan seitsemän ottelun mittaisen maalittoman putkensa Tottenhamia vastaan.

Manchester City jatkoi painostamista, mutta epäonnistui viimeistelemään hyvät tilanteensa maalin edessä. Tottenham ei puolestaan ollut luovuttanut vielä, ja rokotti Cityä kulmapotkusta vartti ennen päätösvihellystä.

Fernando Llorente nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja ohjasi pallon maaliin lonkallaan. Manchester City oli pudonnut taas kerran jahtaajan asemaan, tarviten taas maalin välieräpaikkaan.

Maali tarkistettiin vielä VAR:n avulla, kun pallon epäiltiin kimmonneen hänen kätensä kautta maaliin. Pitkän tarkastelun jälkeen erotuomari Cuneyt Cakir ei kuitenkaan kumonnut päätöstä.

Manchester Cityn aika alkoi käydä vähiin. Ilkay Gündoganille avautui kultainen tilaisuus tehdä Taivaansinisten viidennes maali, kun ottelua oli enää viisi minuuttia jäljellä. Saksalaiskeskikenttäpelaajan laukaus vaihdosta sisään tulleen Leroy Sanén syötöstä meni kuitenkin hieman ylitse maalin.

Manchester City onnistui maalinteossa kamppailun lisäajalla, kun Sterling laukoi pallon Agüeron syötöstä ja luuli varmistaneensa joukkueen välieräpaikan. Etihad Stadiumin juhla kuitenkin vaimeni nopeasti, kun maali vihellettiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsioksi.

Pep Guardiola oli järkyttynyt, mutta tilanne oli tosi. Manchester City ei sittenkään selvinnyt jatkoon, vaan ottelun tullessa päätökseen Tottenham vei lopulta voiton vierasmaalisäännön avulla.

Liverpool nitisti Porton

Liverpoolin ja Porton välisessä ottelussa portugalilaisseura jahtasi sarjaa kahden maalin tappioasemasta. Kotijoukkue saikin kamppailuun pirteän alun, kun Jesús Corona oli lähellä maalintekoa jo ensiminuuteilla.

Ottelupari kuitenkin hyvin paljolti ratkesi 26 minuutin pelin jälkeen, kun Sadio Mané viimeisteli Mohamed Salahin nappisyötön maalin perukoille. Tilanne tarkistettiin vielä VAR:n avulla, jonka jälkeen avustavan paitsioliputus kumottiin. Liverpool oli ottanut siis yhteismaaleissa jo 3-0-johdon. Toisella jaksolla Mohamed Salah onnistui myös itse maalinteossa, jonka jälkeen Éder Militão puski kulmapotkun sisään, antaen Portolle yhden lohtuosuman.

Jürgen Klopp kuitenkin halusi lisää, vaihtaen Roberto Firminon kehiin. Brassihyökkääjä onnistuikin nopeasti, jonka jälkeen Virgil van Dijk viimeisteli lukemat vielä 4-1:een.