Bundesliiga huipentuu – Suomalaisselostaja kaivoi Mika Nurmelan legendaarisen lausahduksen: ”En näe mitään syytä”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Jos Englannin viime sunnuntaina pelatun päätöskierroksen asetelma mestaruustaistoa ajatellen oli kutkuttava Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä, samaa hehkumoa voi tuntea Bundesliigan osalta tänä lauantaina.

Yhdeksästä sarjataulukon ensimmäisestä joukkueesta vain yhden, kolmantena olevan RB Leipzigin, sijoitus on sinetöitynyt, kävi viimeisellä rundilla miten tahansa. Taistelu käy siis tässä vaiheessa kautta poikkeuksellisen kuumana mestaruudesta ja europaikoista.

Päätöskierroksen suurin mielenkiinto on tietysti mestaruustaistelussa. Ennen viimeistä ottelua Bayern München pitää hallussaan piikkipaikkaa kahden pisteen erolla Borussia Dortmundiin. Bayernin seitsemäs peräkkäinen mestaruus varmistuu tasapelilläkin, ellei Dortmund mätä mielipuolista 18 maalin eroa sarjanelosta Borussia Mönchengladbachia vastaan ja painele sillä maalieron turvin ykköseksi.

Mönchengladbachilla riittää yhä pelattavaa, sillä se on tasapisteissä Lukas Hradeckyn edustaman Bayer Leverkusenin kanssa ja sen maaliero on kaksi osumaa leverkusenilaisia parempi. Leverkusen on omassa päätöspelissään ennakkosuosikki kymmenentenä olevan Hertha Berlinin vieraana.

Bayernkaan tuskin pääsee helpolla. Vieraakseen joukkue saa kuudentena olevan Eintracht Frankfurtin, joka voi yltää vielä neljänneksi ja sen kautta Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Viime kaudella Bayern ja Eintracht kohtasivat kauden lopussa Saksan cupin finaalissa. Silloin frankfurtilaiset voittivat jatkoajalla 3-1 Huuhkajamolari Hradeckyn johdolla. Bayernissa tiedetään varsin hyvin, miten katkeraa olisi menettää taas yksi pokaali samaa joukkuetta vastaan.

Bayernin ja Eintrachtin välisen ottelun Viasatille selostava Mikko Innanen ei ole täysin vakuuttunut siitä, että Eintracht pystyisi nykyvireellään Bayernin haastamaan.

– Eintrachtin viimeaikainen kunto, tai J-P Jalon legendaarista sanomaa lainaten, kuntopuntari, näyttää vähän huolestuttavalta. Kuudesta viime ottelusta he eivät ole voittaneet ainuttakaan, Innanen muistuttaa SuomiFutis-sivustolle.

Eintrachtilla on tuoreena alla iso pettymys. Se taisteli urhoollisesti valioliigajätti Chelseaa vastaan Eurooppa-liigan välierissä ja pelasi kaksi 1-1-tasapeliä, mutta hävisi lontoolaisille toisen osaottelun rangaistuspotkukisassa reilu viikko sitten.

Sen jälkeen joukkue huilasi pari päivää ja hävisi sen jälkeen kotonaan Mainzille 0-2. Se oli yllätys, sillä ennen sitä Mainz oli ottanut pisteitä kahdesta peräkkäisestä ottelusta tammikuussa.

Kauden aiemmat kohtaamiset puhuvat Bayernin puolesta. Elokuun Supercupin finaalissa Robert Lewandowski iski hattutempun 54 minuutin sisään, ja lopulta Bayern voitti 5-0. Viime bundesliigakohtaaminen päättyi Bayernin 3-0-vierasvoittoon kaksi päivää ennen jouluaattoa.

Bayernilla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo toiseksi viimeisellä kierroksella. Silloin se kuitenkin jäi maalittomaan tasapeliin vieraissa RB Leipzigia vastaan. Innanen selosti kyseisen ottelun.

– Lewandowskin maali vietiin kyllä kyseenalaisesti paitsiolla. Se oli ihan siinä ja tässä, Innanen pyörittelee.

Bayern lähtee lauantain päätöskierrokselle kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Niistä seitsemän on voittoja. Puhtaita papereita joukkue ei selostajakonkarilta silti saa.

– Bayernin kone ei ole ollut viime aikoina täysillä käynnissä, mutta se on riittänyt. Lainatakseni toista hyvää ystävääni Mika Nurmelaa: en näe mitään syytä, miksi Bayern München ei veisi mestaruutta, Innanen hymähtää pilke silmäkulmassa.

Ottelun ympärillä riittää mielenkiintoa siksikin, että Bayernin nykyinen päävalmentaja Niko Kovac käskytti viime kaudella Eintrachtia. Hallitseva cupin mestari pelaa nyt vahvaa kautta itävaltalaisen Adi Hütterin alaisuudessa, mutta huonolla tuurilla joukkueelle jää kaudesta luu käteen – jos se jää kokonaan europelien ulkopuolelle.

Bundesliigan neljä parasta etenevät suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen, viides ja kuudes joukkue Eurooppa-liigaan vastaavaan. Seitsemänneksi sijoittunut pääsee Eurooppa-liigan karsintaan.

– Nyt näyttää tosi pahalta. Jotain heille on tapahtunut, eikä Mestarien liigan paikkakaan ole enää omissa käsissä. Katsotaan, mitä käy, Innanen sanoo.

Saksan Bundesliigan ottelu Bayern München-Eintracht Frankfurt näkyy lauantaina 18.5. klo 16.25 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!