Cristiano Ronaldo ei hätkähdä vähästä: ”Ihmiset ajattelevat, että raha pyyhkii ongelmat pois”

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo lukeutuu maailman parhaisiin jalkapalloilijoihin, mutta hän on saanut taistella epäilijöitä vastaan myös tällä kaudella.

Ronaldo, 34, jätti viime kesänä Real Madridin, jota hän edusti yhdeksän vuotta ja siirtyi Serie A:n hallitsevaan mestariin Juventukseen.

Madridissa hän voitti 15 pokaalia ja nousi seuran historian parhaaksi maalintekijäksi. Hänet palkittiin Espanjan-vuosina myös neljä kertaa maailman parhaana pelaajana.

Ensimmäinen kausi Italiassa on sujunut Juventuksen ja Ronaldon mittareilla kiitettävästi, muttei täydellisesti.

Juventus varmisti Serie A:n mestaruuden viisi kierrosta ennen sarjan päättymistä, mutta jäi tyhjin käsin Italian cupissa ja Mestarien liigassa. Ronaldo on pelannut kuluvalla kaudella 41 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 28 maalia ja syöttänyt 13.

Hän on Serie A:n maalipörssissä 21 osumallaan jaetulla toisella sijalla Atalantan Duvan Zapatan ja AC Milanin Krzysztof Piątekin kanssa. Vain Sampdorian Fabio Quagliarella (23) on osunut puiden väliin useammin.

Ronaldo tietää, että hän ristiriitainen hahmo. Hän nauttii valokeilassa paistattelusta, mutta myös takoo tuloksia.

Lehtitietojen mukaan yksi syistä Ronaldon lähtemiselle Real Madridista oli se, ettei seura tukenut häntä, kun hän oli ongelmissa veroviranomaisten kanssa. Hän muistelee silti Espanjaa ja erityisesti kannattajia lämmöllä.

– Kaikki kohtelivat minua Espanjassa hyvin. Jatkan eteenpäin pää pystyssä, ja elämäni on avoin kirja huolimatta vero-ongelmistani, joita en voi piilotella tai unohtaa, kommentoi Ronaldo El Paisin haastattelussa.

– Madridin kannattajat rakastavat minua. He tietävät, että annoin paljon Realille. Kun he tapaavat minut kadulla, he sanovat: ”Tule takaisin, Cris. Tämä tulee aina olemaan kotisi”. Minä pidän siitä.

– Kriitikot näkevät minut ihmisenä, jolla ei voi ikinä olla ongelmia tai huolia. Ihmisenä, joka ei voi olla surullinen. Ihmiset ajattelevat, että raha pyyhkii ongelmat pois.

– ”Miten Cristiano voi olla surullinen, kun hänellä on kaikki ne miljoonat?” Tiedän, että ihmiset osoittavat minua kivääreillään ja odottavat, että mokaan rangaistuspotkun tai epäonnistun isossa ottelussa.

– Mutta se on osa elämää, ja minun on pysyttävä valmistautuneena, kuten olen ollut monien vuosien ajan.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!