Enää yksi suomalainen taistelee noususta Eredivisieen

© Kuva: Juha Tamminen

Karsinnat kahdesta paikasta Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä kaudella 2019-2020 ovat edenneet viimeiseen vaiheeseen. Toisen karsintavaiheen otteluparit pelattiin loppuun keskiviikkona.

Suomalaispelaajista karsintoja jatkaa enää Sparta Rotterdamin Janne Saksela. Sparta voitti keskiviikon toisessa osaottelussa TOP Ossin 3-0 ja siten koko otteluparin 5-0. Jalkavamman takia lähes kolme ja puoli kuukautta sivussa ollut Saksela pelasi otteluparin avausosassa noin minuutin, mutta seurasi kotipelin kokonaisuudessaan penkiltä.

Karsinnan viimeisessä vaiheessa Sparta Rotterdam kohtaa Eredivisiessä tällä kaudella pelanneen De Graafschapin. Vain voittaja pelaa ensi kaudella pääsarjassa. Henk de Jongin valmentama De Graafschap pudotti keskiviikkona jatkosta Cambuurin, jonka valmentajaksi De Jong ensi kaudella siirtyy.

Huuhkajiin maaliskuussa kutsuttu Leo Väisänen pelasi ensimmäisen puoliajan, kun FC Den Bosch kohtasi kotikentällään Go Ahead Eaglesin. Den Bosch hävisi ottelun 0-1 ja putosi jatkosta yhteismaalein 2-3. Go Ahead Eagles kohtaa karsintojen ratkaisevassa vaiheessa Waalwijkin.

Janne Sakselan sopimus Sparta Rotterdamin kanssa umpeutuu tähän kauteen. Leo Väisäsen nykyinen sopimus ulottuu kesään 2021.