Helsingin IFK ja IFK Mariehamn pelasivat keskiviikkona 1-1-tasapelin Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Telia 5G Areenalla Helsingissä.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
IFK tänään - IFK idag:

IFK Mariehamn

@IFKMariehamn
Här är startelvan i dagens bortamöte med HIFK:
Forsman - Mäenpää, Buwalda, Ketting, Murnane - Crawford, Sjölund, Sid - Lönn, Mboma, Sjöroos. #ifk1919

Tasaisen alun jälkeen vierasjoukkue Mariehamn sai rangaistuspotkun 17. minuutilla. Aristote Mboma karkasi läpiajoon ja Tero Mäntylä joutui kaatamaan hänet sääntöjen vastaisesti. Mäntylä sai myös varoituksen.

11 metriin asteli kapteeni Daniel Sjölund, joka lähetti pallon kohti vasenta alakulmaa. Läpi ottelun pelin parhaimmistoon lukeutunut HIFK:n maalivahti Arnold Origi aavisti oikeaan suuntaan ja torjui Sjölundin laukauksen. Jatkotilanteessa vierasjoukkue pommitti pallon lähietäisyydeltä yli.

Hetkeä myöhemmin HIFK vaati itselleen pilkkua, kun Joel Mattsson kaatui rangaistusalueella. Tuomaristo ei helsinkiläisten mylvinnästä hetkahtanut.

Xhevdet Gela petasi hieman ennen taukoa mainion tekopaikan Erikson Carlosille, jolla oli enää vieraiden maalivahti Oskari Forsman edessään. Brassikärki jäätyi kuitenkin pahemman kerran, ja Mariehamnin puolustus ennätti väliin ennen kuin Erikson Carlos pääsi laukomaan.

Seuraavaa tonttia hän ei enää hassannut. Esityön teki jälleen Gela, joka nosti pallon linjan taakse Erikson Carlosille. Brassihyökkääjä onnistui Robin Buwaldan häirinnästä huolimatta sijoittamaan pallon hienosti takanurkkaan. 1-0.

Mboma oli tuoda Mariehamnin tasoihin tunnin kohdalla. Hänen laukauksensa oli jo lipumassa maaliviivan yli, mutta Hassan Sesay pelasti isännät viime hetkellä purkamalla pallon pois.

HIFK piti pitkään maalinsa koskemattomana, vaikka vieraat vyöryivät hiljalleen lähemmäs ja lähemmäs. Mariehamn tuli kuitenkin lopulta tasoihin 83. minuutilla. Buwaldan pitkä purkupallo yllätti HIFK:n puolustuksen ja pallo tuli Simon Silverholtille, joka täräytti pelivälineen komeasti ulkosyrjällään verkkoon. 1-1.

HIFK on kuuden pelin jälkeen taulukossa viimeistä edellisenä 11. sijalla. Kuusi ottelua pelannut IFK Mariehamn on viidentenä.