HJK ja Ilves päätyivät perjantai-iltana Töölössä maalittomaan tasapeliin Veikkausliigassa.

0-0 -tasapeli oli HJK:lle viides peräkkäinen voitoton ottelu sarjassa. HJK on kyennyt voittamaan seitsemästä pelaamastaan sarjaottelusta vain kaksi ensimmäistä. HJK nousi tasapelipisteen ansiosta hetkellisesti kolmannelle sijalle Veikkausliigassa.

Ilvekselle tasapeli sopi mainiosti, sillä seuran vierailut HJK:n isännöitäväksi ovat sujuneet historian saatossa heikosti. Ilves ei ole voittanut HJK:ta koskaan Helsingissä Veikkausliigassa.

Ilves nousi tasapelipisteen myötä Veikkausliigan kärkipaikalle, vaikka on pelannut ottelun vähemmän kuin maalieronsa vuoksi toisella sijalla oleva SJK ja kaksi ottelua vähemmän kuin HJK. Ilves ei ole päästänyt viidessä pelaamassaan sarjaottelussa vielä maaliakaan.

Ottelussa nähtiin yksi potentiaalinen maalipaikka. Se siunaantui toisella jaksolla HJK:n Joonas Vahteralle, joka ohjasi pallon suoraan ilmasta yli Ilveksen maalia vartioineen Mika Hilanderin.

Perjantai-illan toisessa sarjaottelussa RoPS voitti kotikentällään HIFK:n maalein 1-0. RoPS:n voittomaalista vastasi Tommi Jäntti.

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina, jolloin FC Lahti isännöi SJK:ta ja KPV vierailee haastamassa Kuopion Palloseuraa.