Hollannin maajoukkueen ykköstykki jättää tänään hyvästit ammattilaisjalkapallolle

© Kuva: Getty Images
Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Hollannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Robin van Persie pelaa tänään sunnuntaina ammattilaisuransa viimeisen ottelun.

Viime vuonna ensimmäiseen ammattilaisseuraansa Feyenoordiin palannut Van Persie, 35, päättää 18 vuotta kestäneen uransa sarjaotteluun ADO Den Haagia vastaan.

Hollannin pääsarjan Eredivisien päätöskierros piti alunperin pelata tänään, mutta maan jalkapalloliitto siirsi kokonaisen kierroksen ensi keskiviikoksi mahduttaakseen Ajaxin Mestarien liigan välieräottelun sääntöjen mukaisesti kalenteriin.

Van Persie haluaa kuitenkin ripustaa nappulakengät naulaan tänään kotikentällään, jotta hänen läheisensä ja mahdollisimman moni Feyenoordin kannattaja olisi paikalla. Feyenoord pelaa keskiviikkona vieraissa. Van Persie ilmoitti lopettamispäätöksestään jo viime vuonna.

– Tavoitteeni oli lopettaa kunniallisesti, koska jalkapallo on intohimoni. Olen iloinen, että tein sen päätöksen jo, koska minulla on ollut koko vuosi aikaa valmistautua eläkkeelle jäämiseen henkisesti, kommentoi Van Persie ESPN:n mukaan.

– Jos olisin tehnyt sen päätöksen muutama viikko sitten, olisi ollut vaikea käsitellä sitä näin lyhyessä ajassa.

Van Persie suunnittelee pysyvänsä jalkapallon parissa, muttei valmentajana.

– Valmentajan työ tietää stressiä. Jos sitä tekee Pep Guardiolan tavoin, niin jalkapallo pitää sinut kiireisenä kaikki päivät ja illat, ja kolmen tappion jälkeen sinusta tulee Jutin pää, sanoi van Persie viitaten 1800-luvulla Hollannissa vaikuttaneeseen murhaajaan Hendrik Jutiin, jonka pää oli pitkään näytillä purkissa museossa Groningenissa.

– Katsokaa, miten Marco van Bastenia kohdeltiin valmentajana. Taika katosi. Se on vaikea bisnes, ja ensin otan hieman etäisyyttä [jalkapalloon].

Van Persie on edustanut urallaan myös Arsenalia, Manchester Unitedia ja Fenerbahçea. Hollannin A-maajoukkueessa hän on pelannut 102 ottelua ja tehnyt 50 maalia. Maajoukkueessa van Persie on saavuttanut MM-hopeaa ja -pronssia.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!