Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen on tuore Tanskan Superliigan mestari. Jorosen joukkueen FC Kööpenhaminan mestaruus varmistui, kun se kukisti derbyottelussa Brøndbyn maalein 3-2. Kööpenhaminan maaleista vastasivat Robert Skov, Dame N’Doye ja Rasmus Falk. Skov ja N’Doye ovat myös Superliigan maalitilaston tämän hetken kaksi parasta.

F.C. København

@FCKobenhavn
DERBYSEJR - OG MESTRE FOR 13. GANG! #fcklive #fckbif fck.dk/nyhed/derbysej…

Joronen pelasi joukkueensa maalin suulla myös mestaruuden varmistaneessa ottelussa ja sai ottelun lisäajalla varoituksen. Varoituksen sai ottelussa myös Brøndbyn suomalaistoppari Paulus Arajuuri, joka huhki niin ikään täydet peliminuutit.

FC Kööpenhaminalla on pelaamatta vielä kolme sarjaottelua, mutta mestaruus varmistui jo hyvissä ajoin. Meno on ollut erittäin vakuuttavaa, sillä Brøndbyn kaato oli Kööpenhaminalle jo kahdeksas perättäinen voitto. FC Kööpenhamina on hävinnyt koko kauden aikana Tanskassa vain kolme sarjaottelua, joista edellisen kerran 30. syyskuuta. Alla on siis yli seitsemän kuukautta tappioitta.

26-vuotias Jesse Joronen on pelannut Kööpenhaminan sarjaotteluista neljää vaille kaikki. 29 ottelussa Jorosen taakse on tehty vain 21 maalia, ja miehen nollapelien määrä 14 on koko sarjan suurin.

Mestaruus on Joroselle uran ensimmäinen. Voiton myötä FC Kööpenhamina selviytyi ensi kaudeksi myös Mestarien liigan karsintoihin. Kaikkiaan Tanskan-mestaruus oli FC Kööpenhaminalle seurahistorian 13:s.

Superliigan kakkospaikan on jo lunastanut Tim Sparvin FC Midtjylland, joka pelaa parhaillaan ottelua Odensea vastaan. Pronssipaikalla majailee tällä hetkellä Joni Kaukon ja Markus Halstin Esbjerg.