La Liga on Leo-liiga – 15 tilastoa, uskomaton Messi ykkönen yhtä vaille kaikissa

© Kuva: Getty Images
Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

La Ligan kausi 2018-2019 saatiin maaliin sunnuntaina. Ylivoimainen mestari Barcelona pelasi päätöskierroksella 2-2 -tasapelin Eibaria vastaan, ja molemmat Barcan maalit teki kukapas muu kuin Lionel Messi. Maaliensa myötä Messi tullee mitä todennäköisimmin kuittaamaan palkinnokseen myös uransa kuudennen Euroopan kultaisen kengän, Euroopan sarjojen parhaana maalintekijänä. Pysti menisi tällöin Messille kolmantena vuonna peräkkäin.

Messin ainoa uhkaaja on enää PSG:n Kylian Mbappé, mutta ranskalaisnuorukaisen pitäisi tehdä perjantain päätöskierroksella Reimsin verkkoon neljä maalia edes Messin kanssa tasoihin päästäkseen. Käytännössä kisa on siis jo ratkennut.

Squawkan tilastopaketti paljastaa, miten ylivoimainen pelaaja Messi La Ligassa tälläkin kaudella oli. Squawka nosti esille 15 hyökkäyspään tilastoa, ja Messi oli näistä ykkönen 14 kategoriassa, useimmissa vielä täysin suvereeniin tapaan. Ainoastaan Celta Vigon Sofiane Boufal nappasi yhden ykköstilan Messi nenän edestä suoritettuaan kauden aikana eniten onnistuneita haastoja. Tässäkin tilastossa Messi oli kakkonen häviten Boufalille kymmenellä haastolla.

Maalitilaston Messi vei huimalla 15 maalin erolla tilaston kakkospaikan jakaneisiin Luis Suáreziin ja Karim Benzemaan. Yhdenkään joukkueen kaksi parasta maalintekijää ei yltänyt yhdessäkään samaan maalimäärään kuin Messi yksin, ja kokonaisista joukkueista Real Valladolid teki vähemmän maaleja (32) kuin Messi.

Messin nimiin menivät myös syöttötilastot, laukaustilastot, luodut maalipaikat, kaukolaukausmaalit, vaparimaalit sekä kahden ja kolmen maalin ottelut. Huomionarvoista on sekin, että pienellä säädöllä Messin maalilukema olisi voinut olla vieläkin komeampi, sillä hän kolisutteli maalipuita peräti kymmenen kertaa.

Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!
Edellinen artikkeliKTP – Jaro: tasaista Tolsalla
Seuraava artikkeliSometiimiltä nopea reagointi nousutaistelun ratkeamiseen: ”Tässä osoite olutkuljetusta varten”