Pelikaveri pani Teemu Pukin tukan uuteen uljaaseen kuosiin – ”Huomenna paraatissa se nähdään”

© Kuva: Getty Images

Norwichin satumaisen upea kausi tuli päätökseensä sunnuntaina, kun se kaatoi päätöskierroksella Aston Villan 2-1 ja nousi siten Valioliigaan Mestaruussarjan mestarina. Suomen Teemu Pukki teki ottelussa kauden 29. maalinsa ja sinetöi samalla maalikuninkuutensa.

Ottelun jälkeen pukukopissa Pukki pääsi parturin tuolille, ja parturiksi ilmoittautui skottitoppari Grant Hanley. Taustalla oli tietysti mikäpäs muu kuin aiemmin sovittu vedonlyönti, tai pikemminkin annettu lupaus.

– Lupasin Grantille, että jos voitamme mestaruuden, hän voi tehdä hiuksilleni mitä tahansa. Huomisessa paraatissa kaikki näkevät tuloksen, Pukki kertoi Norwichin kotisivujen haastattelussa.

Pukki oli haastattelussa muutenkin ikionnellinen, korostaen kuitenkin tuttuun tapaan koko joukkueen panosta.

– Tämä on ollut pitkä ja mahtava matka. Halusimme todistaa tänään kaikille, että olemme sarjan paras joukkue, ja teimmekin niin.

– Aston Villa on todella hyvä joukkue, eivätkä hekään olleet hävinneet pitkään aikaan. He tekivät kaikkensa saadakseen pisteitä, mutta näytimme, miksi olemme tämän sarjan paras joukkue.

– Tämä oli koko mahtavan joukkueen panosta. Jokainen pelaaja ansaitsee tämän, maalitykki muistuttaa.

Pukki vakuutti haastattelussa myös, että maalikuninkuus ja sarjan kultainen kenkä jää ikiajoiksi mieleen.

– Se on mieletöntä. En olisi osannut haaveilla siitä tänne tullessani, mutta tietysti olen todella iloinen siitä, miten kausi on sujunut.

– Tärkeintä on, että olemme Valioliigassa ja voitimme mestaruuden, mutta Kultainen kenkä on silti jotain, jonka tulen muistamaan aina.

Kiitosta Pukki jakoi myös loistavaa työtä tehneelle valmentajalleen, saksalaiselle Daniel Farkelle.

– Farke on aivan mahtava manageri, jonka kanssa on helppoa tehdä töitä. Hän teki jokaisesta pelaajasta paremman, ja ansaitsee tästä suuren tunnustuksen, Pukki kehui.

– Joukkuehenki on ollut todella hyvä koko kauden ajan, ja se oli mestaruuden saamisessa todella tärkeää. Tiedämme, että ensi kaudesta tulee valtava, ja uskomaton kokemus. Olemme siihen valmiita.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliManchester City – Leicester: vielä kaksi voittoa tarvitaan
Seuraava artikkeliGreuther Fürth – 1. FC Köln: sarjakärki managerinvaihdossa