Suomen Cupin finaali pelataan Maarianhaminassa

Suomen Cup 2019: cup-vaihe
© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Palloliitto tiedotti perjantai-iltapäivällä tulevista cup-finaaleista. Suurin uutinen koskee miesten Suomen Cupin loppuottelun pelipaikkaa – IFK Mariehamn ja Ilves ratkovat pokaalin kohtalon ensin mainitun kotikentällä, Wiklöf Holding Arenalla, Maarianhaminassa.

Tiedotteessa kerrotaan seuraavaa:

Päätös perustuu Suomen Cupin erillismääräyksiin, joiden mukaan finaali pelataan jommankumman finalistin kotikentällä, mikäli stadion täyttää UEFA Cat 2 -luokituksen. Tämä ehto täyttyy molempien finalistien osalta, joten finaalin pelipaikka määräytyy edelleen erillismääräysten mukaan siten, että valinta kohdistuu siihen paikkakuntaan, jossa finaalin järjestämisestä on kulunut enemmän aikaa.

Suomen Cupin finaali pelattiin pitkään aina Helsingissä, mutta viime vuosina loppuottelun tunnelmaa ollaan päästy kokemaan myös pääkaupungin ulkopuolella. Palloliiton mukaan on mahdollista, että Olympiastadionin remontin valmistuttua tapahtuma palautetaan taas Helsinkiin.

Kakkosen Cupin finaali pelataan puolestaan Mustapekka Areenalla Oulunkylässä, Helsingissä.

Päivitetty 17.5.2019 klo 15.40 lisätiedoilla

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!