Teemu Pukilla on yksi toive Norwichin tulevista hankinnoista – omasta pelipaikasta tehohyökkääjä ei ole huolissaan: ”Pitää vaan näyttää, että ite ansaitsee sen”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI

Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki on päässyt ansaitulle lomalle pelattuaan pitkän ja hienon kauden Norwichin kanssa Englannin Mestaruussarjassa.

Norwich voitti Mestaruussarjan ja nousi ensi kaudeksi Valioliigaan, Pukki paukutti 29 maalia ja voitti sarjan maalipörssin.

Moinen maalimäärä herättää varmasti kiinnostusta myös muissa seuroissa, mutta Pukki vahvisti SuomiFutis-sivustolle, että ura jatkuu Norwichissa, ”jos ei jotain ihmeellistä käy”.

– Mulla on niin hyvä fiilis siitä mestasta, että ei tässä oo mikään tahto pois.

Nyt edessä ovat kesän siirtomarkkinat, ja Norwichin odotetaan luonnollisesti nousijajoukkueena vahvistavan rivejään, vaikka seuran urheilutoimenjohtaja Stuart Webber painottikin toukokuun alussa, että hankintoja tehdään maltillisesti ja rajallisella budjetilla.

Norwichin on huhuttu olevan myös uuden hyökkääjän perässä, mutta Pukki ei pelkää pelipaikkansa puolesta.

– Onhan se ihan selvää, et varmaan joka pelipaikalle hankitaan jätkiä. Totta kai mä tiedän, että sinne tulee joku uusi hyökkääjä todennäköisesti. Sit pitää vaan näyttää, että ite ansaitsee sen pelipaikan.

Uusien hankintojen suhteen Pukilla on vain yksi toive.

– Hyviä pelaajia! Mun mielestä meillä on ollut tosi potentiaalinen joukkue. Siinä on paljon nuorii jätkii, jotka varmasti tulee taas kehittyy tän kesän aikana.

– En osaa yhtään sanoo, mitä ne (seura) suunnittelee ja mille pelipaikoille. Ne, jotka tulee, niiden pitää olla parempia kuin ne, joita meillä on entuudestaan. Niiden pitää tuoda jotain. Mut varmasti meillä on aika laadukas toi ryhmä, joka tekee niitä hankintoja. Aika luottavaisin fiiliksin voi olla siitä.

20 joukkueen Valioliigassa pelit ovat tasokkaampia ja vaikeampia, mutta niitä on vähemmän kuin 24 joukkueen Mestaruussarjassa. Pukki pelasi päättyneen kauden aikana 60 ottelua, kun maajoukkuekomennukset lasketaan mukaan.

Huuhkajien ystävien ei tarvitse olla huolissaan siitä, että nousu Valioliigaan vaikuttaisi Pukin osallistumiseen maajoukkueen tapahtumiin.

– Nyt on ainakin vähemmän pelejä! Championshipissa on välillä aika rankkaa. Se (maaottelutauko) on ainut väli, kun muut huilii ja ite lähtee. Kyl sen huomas loppukaudesta, että ehkä vähän painaa. Kyl mä oon vielä ihan sataprosenttisesti maajoukkueen mukana. En mä oo miettinytkään, et se loppuis.

Kevään edetessä Pukki huomasi, että ottelumäärä tuntui jo jaloissa. Loppukausi oli myös henkisesti raskas, kun Norwichin nousun varmistaminen venyi aina viimeistä edelliselle kierrokselle asti.

– Kun pelit alkoi, niin silloin jaksoi taas vetää täysillä, mut sit ne seuraavat päivät oli rankkoja. Palautuminen kesti vähän kauemmin.

– Myös sekin, että nousu alkoi olla niin lähellä, mut ei vaan saatu hoidettua sitä viimeistä silausta. Se oli henkisesti ja fyysisesti aika rankkaa, mut onneks hoidettiin homma kotiin.

Norwichin manageri Daniel Farke piti kuitenkin valmennusryhmänsä kanssa huolen siitä, että Kanarialinnut jaksoi juosta viimeiseen vihellykseen asti.

– Tuolla treenataan aika kovaa. Välillä voi kestää reilustikin 2-2,5 tuntia treenit, mut nyt on nähnyt, että siitä oli oikeasti hyötyä. Sit huomaa, et kun pelit lähenee loppua, niin meijän jengi jaksaa painaa, mut vastustajat on vähän väsähtäneitä. Siit on ollu paljon etua. Siel ne osaa kyl fyysisesti laittaa meijät kondikseen.

LUE MYÖS: Teemu Pukki jatkaa uraansa Norwichissa – mies avasi mestaruusjuhlien kömmähdystä ja lauluaan: ”Siinä taitaa olla alkoholilla jotain merkitystä”

LUE MYÖS: Murskaako Teemu Pukki Valioliigassa myös Mikael Forssellin maaliennätyksen? Norwich-tähdeltä itsevarma vastaus

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


FC Inter vs KuPS – näin lunastat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili  Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto tämän ottelun voittajasta.
  3. Jos veikkaat ottelun voittajan oikein, saat 50€ ilmaisvedon.