Teemu Pukki haluaa päihittää entisen joukkuekaverinsa Valioliigassa: ”Silloin jo näki, että se on tosi kova jätkä”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI

Huuhkajien ja Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki myönsi aiemmin tällä kaudella, että hänellä oli ehkä hieman väärä käsitys Englannin Mestaruussarjasta.

Pukki, 29, arveli, että Englannin toiseksi korkein sarjataso ei sovi hänelle. ”Ajattelin yhä, että Mestaruussarjassa pelataan vain pitkää palloa”, kommentoi Pukki maaliskuussa Sky Sportsille.

Suomen maajoukkuehyökkääjä teki kuitenkin oikean valinnan. Norwich voitti Mestaruussarjan pelaamalla hyvää jalkapalloa ja nousi ensi kaudeksi Valioliigaan. Pukki voitti 29 osumallaan Mestaruussarjan maalipörssin, ja hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Hän sai kuitenkin kokea myös, millaista on perienglantilainen jalkapallo, joka mielletään yleensä todella fyysiseksi ja vauhdikkaaksi. Englantilainen jalkapallo tunnetaan myös kiihkeistä kannattajistaan ja tunnelmastaan, erityisesti Mestaruussarjassa.

Pukkiakin varoitettiin jo etukäteen esimerkiksi Millwallin joukkueesta ja sen stadionista The Denistä. Maaliskuussa Pukki ja Norwich vierailivat The Denillä ja hakivat sieltä 3-1-voiton. Huuhkajien kärkimies teki ottelussa myös maalin. Millwall kannattajineen ei kuitenkaan jäänyt Pukin mieleen erityisen pelottavana vastustajana.

– Se peli oli tosi tiukka. Millwall pelaa tosi jännää, sellaista brittifutista voisi sanoa. Sitä mitä mä odotin, et Championship on, naurahtaa Pukki SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Ehkä niiden fiilis siellä stadikalla ei ollu vielä… Kaikki puhui, että se on tosi raju mesta, mut en mä kuullu kauheesti mitään huutoja. Oli se siisti kokemus, mut ei jääny mitenkään mieleen erikoisena.

Ikimuistoisimmiksi reissupeleiksi hän nostaa vierailut Leedsin Elland Roadilla ja Aston Villan kotistadionilla Villa Parkilla.

– Leeds vieraissa oli aika makee kokemus. Se esitys mikä myös tehtiin siellä, Leedsillä ei ollut mitään jakoa. Siellä oli aika paljon huutelua. Kuului aina välillä ”Pukki” ja jotain käsimerkkejä tuli katsomosta. Se oli ihan hauskaa hiljentää ne. Muutenkin hieno stadikka, hyvä fiilis yleisesti siellä stadikalla.

– Ja sit Aston Villa. Siin on aika makee stadikka kans. Tais olla loppuunmyyty tos vikassa pelissä. Se oli siistii ja sit viel voitettiin toi mestaruus siellä. Ne kaks stadikkaa jotenkin tunnelmaltaan nousee ylitse muiden.

Ensi kaudella Valioliigassa odottavat vielä isommat ja legendaarisemmat näyttämöt. Niistä Pukilla ei ole ainakaan vielä henkilökohtaista suosikkia, mutta hänen sukulaisensa odottavat varmasti vierailua Liverpoolin Anfieldille.

– Siellä on niin monta sellaista legendaarista stadikkaa. Mulla ei ollut mitään lempijoukkuetta Englannista, mutta mulla on suvussa aika paljon Liverpoolin faneja, niin mä veikkaan, et siitä tulee aika siisti kokemus niille. Veikkaan, että jotkut tulee kattoo sitä pelii. Silleen ehkä sitä [odotan].

Valioliigassa vastaan tulee myös parempia vastustajia. Pukki odottaa, että pääsee kohtaamaan entisen pelikaverinsa, Liverpoolin topparin Virgil van Dijkin, joka valittiin Valioliigan parhaaksi pelaajaksi. Van Dijk ja Pukki olivat joukkuekavereita Skotlannin suurseurassa Celticissä kaudella 2013-14.

Hollannin maajoukkuetoppari on ollut kenties epämiellyttävin vastustaja kohtaamilleen hyökkääjille, sillä yksikään pelaaja ei ole ohittanut häntä koko kauden aikana. Entisen joukkuekaverin päihittäminen maistuisi Pukille.

– Kukaan ei oo harhauttanut häntä, vai miten se tilasto menikään. Jos pääsis tekee sen. Sopis ennen peliä, että ”anna mun kerran harhauttaa”, nauraa Pukki.

– Se oli ihan tosi mukava kaveri. Jonkin verran hengattiin siellä Celticissä. Silloin jo näki, että se on tosi kova jätkä, ja nyt vielä ihan maailman parhaita toppareita, ellei jopa paras. Aika siistiä nähdä, että jätkä on mennyt noin paljon siitä eteenpäin mitä se oli jo silloin.

Valioliigassa Pukki pääsee vertailemaan itseään maanosan huippuhyökkääjien kanssa. Varsinaisia esikuvia Pukilla ei Englannin pääsarjassa ole, mutta hän tykkää seurata Manchester Cityn argentiinalaiskärjen Sergio Agüeron otteita.

– Tietty siellä on ihan huippuja. Mulle Agüero on jotenkin aina ollut sellainen, josta tykkään. Tietty ollaan vähän eri tyylisiä. Se on ollut monta vuotta putkeen aika kova maalintekijä.

Mestaruussarjassa Pukki oli sarjan paras maalintekijä, mutta hänen on muun joukkueen tavoin tehtävä paljon työtä, että tehoja ja pisteitä tulee myös ensi kaudella. Pukki sanoo, ettei ole käynyt Norwichin valmennusryhmän kanssa vielä mitään kehityskeskustelua, mutta hän tietää itsekin, mitä osa-alueita hänen pitää pelissään parantaa

– Varmaan pitää pystyy vielä paremmin pitämään palloa, et välil tuli ehkä liian helposti menetettyy. Se on niinku oma mielipide. Ja tietty pääpeli. En tiedä pystyykö sitä enää niin paljoa… Tietty meijän fudis ei oo sellaista, että tulis kauheesti keskityksiä. Yritän aina painoittaa kavereille, että pistäkää maata pitkin.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


FC Inter vs KuPS – näin lunastat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili  Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto tämän ottelun voittajasta.
  3. Jos veikkaat ottelun voittajan oikein, saat 50€ ilmaisvedon.