Vanha tuttu tuotti Ilvekselle kauden toisen takaiskun ja ensimmäisen tappion

© Kuva: Juha Tamminen
Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Kuopion Palloseura voitti Ilveksen perjantaina 1-0 Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Savon Sanomat Areenalla.

Kotijoukkue KuPS oli ensimmäisellä jaksolla selkeästi aktiivisempi hyökkäyssuuntaan.

Kuopiolaiset olivat lähellä siirtyä johtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen. KuPS sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta, ja pallon taakse asteli Rasmus Karjalainen. Maajoukkuehyökkääjä yritti ujuttaa vetonsa oikealta sisään, mutta Ilves-vahti Mika Hilander venyi näyttävään torjuntaan.

Ilveksen puolustuspelaaminen tiivistyi ottelun edetessä, mutta sillä oli vaikeuksia päättää omia hyökkäyksiään maalintekoyritykseen.

Tamperelaiset tulivat toiselle puoliajalle erilaisella ilmeellä, mutta todelliset maalipaikat olivat yhä vähissä – kummassakin päädyssä. Molemmat joukkueet saivat ohjattua vastustajaa vaarattomille alueille.

KuPS sai tunnin kohdalla hieman yllättäen mainion tekopaikan. Karjalainen riisti pallon takaisin itselleen ja pelasi sen pienestä välistä Ilmari Niskaselle, joka kiihdytti vieraiden puolustukselta karkuun. Niskanen käänsi pallon kenties hieman liian pieneen kulmaan, mutta sai lauottua oikealla jalallaan kohti takakulmaa. Hilander torjui maanuoliaisen jalallaan.

Noin varttia myöhemmin verkko viimein heilui. Ilves purki Petteri Pennasen antaman kulmapotkun rangaistusalueensa ulkopuolelle. Paikalla valmiina kärkkynyt Reuben Ayarna täräytti pallon sisäsyrjävolleylla maaliin. Peliväline pomppi pelaajamassan läpi ja lopulta Hilanderin ohi verkkoon. Ayarna tuuletti maaliaan entistä seuraansa vastaan maltillisesti. 1-0.

KuPS hassasi vielä lisäajan viime hetkillä tuhannen taalan paikan. Hilander oli noussut ylös hyökkäyksen tueksi, mutta KuPS sai pallon itselleen. Karjalainen ohitti keskikentän tienoilla Hilanderin ja syötti pallon vauhtiin Ats Purjeelle, joka oli kuitenkin kirmannut jo paitsion puolelle.

Tappio oli Ilvekselle kauden ensimmäinen, ja Ayarnan osuma oli vasta tamperelaisten toinen takaisku tällä kaudella.

16 pistettä yhdeksästä ottelusta kerännyt Ilves on sarjassa toisena. Kymmenen ottelua pelannut KuPS nousi sen kanssa tasapisteisiin ja taulukossa kolmanneksi. Yhdeksän ottelua pelannut sarjakärki FC Inter on myös 16 pisteessä.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kertoimet ottelulle Ilves - FC Inter Turku 22.09.2019

1
X
2
Bonus
 
Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!