Helsingin IFK:n Veikkausliiga-joukkueen osake-enemmistö on siirtymässä sijoittajakaksikon, kiinalaisen Lucas Jin Changin ja moldovalaisen Andrei Zolotkon yhtiöiden omistukseen, kertoo Yle.

Chang ja Zolotko omistavat jo Tanskan Superliigassa pelaavan Vejlen joukkueen. Heidän neuvottelunsa HIFK Soccer rf:n kanssa ovat loppusuoralla, ja päätöksiä ollaan viemässä maaliin jo tässä kuussa. Chang ja Zolotko neuvottelevat yli 55 prosentin osakekannasta HIFK:ssa, se on sama kuin seuran viime syksyn suunnattu osakeanti. Summaltaan osakekauppa on miljoonaluokkaa.

– Rahallinen tarjous on olemassa ja sopimusta pyöritellään lakimiesten välityksellä. Tällä hetkellä neuvotellaan yhtiön johtamisesta ja asioista, joihin olemme valmiit suostumaan, kommentoi HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret Ylelle.

– Tässä ei myydä nykyisestä osakannasta, vaan osakekantaa lisätään. HIFK Soccer rf:lle on tarkoitus jäädä vähintään 35 prosenttia osakkeista, jotta voisimme vaikuttaa tulevaisuudessa toimintaan yhtiön sisällä, valaisee puheenjohtaja Perret.

HIFK Soccer rf omistaa HIFK:n osakkeista tällä hetkellä hieman yli 81 prosenttia. Seuran hallitus perusteli osakeantia aiemmin tiukalla taloustilanteella.

– Tilanne on sama, haluamme seuraan kehitysrahaa, kuittaa puheenjohtaja Perret.

HIFK:n kannattajat protestoivat viime kuussa ottelussa Honkaa vastaan seuran nykyomistajia suunnitelmista myydä HIFK ulkomaalaisomistukseen. HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit julkaisi myös sosiaalisessa mediassa avoimen kirjeen seurajohdolle, jossa se kertoi huolistaan.