Ei mikään kisaturisti – Qatar aiheutti sensaation Copa América -debyytissään

© Kuva: Getty Images
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Puolustavalle Aasian-mestarille ja tulevalle MM-kisaisännälle Qatarille ei ole povattu Copa Américassa kovin suuria menestysmahdollisuuksia, mutta kutsuvieras yllätti avausottelussaan Paraguayta vastaan kaikki.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Paraguayn hallintaa. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta avausjakson ainoa osuma nähtiin 4. minuutilla rankkarista. Pilkku vihellettiin Qatar-puolustajan käsivirheestä, ja pallon pamautti voimalla keskelle maalia Óscar Cardozo.

Paraguaylta hylättiin toisen jakson kuudennella minuutilla 2-0 -maali. Cardozo suti lähietäisyydeltä illan toisen maalinsa Miguel Almironin hyvästä syötöstä, mutta tuomari päätti tarkistaa tilanteen videolta, ja lopulta maali hylättiin niukkaakin niukemman paitsion vuoksi.

Paraguay ei jäänyt silti hylättyä maalia murehtimaan, vaan Derlis González vei vain hetkeä myöhemmin raitapaidat kahden maalin johtoon hyväksytyllä kaukolaukauksella. Tämä ei kuitenkaan voittoon asti riittänyt, vaan Qatar taisteli edelleen.

68. peliminuutilla Aasian mestaruuskisojen sankari Ali Almoez roikotti upealla takanurkkalaukauksella Qatarin Copa América -historian ensimmäisen maalin, ja toi kaukaa matkustaneet kutsuvieraat mukaan peliin. Alle kymmenen minuuttia tästä, ja tasoituskin oli tosiasia, kun Boualem Khoukhin laukaus pomppi hieman onnekkaastikin suuntaa muutettuaan maalilinjan yli. Tilannetta yritti pelastaa Rodrigo Rojas, mutta hän loukkasi maaliverkkoon sotkeuduttuaan olkapäätään ja joutui tulemaan välittömästi vaihtoon.

Paraguayn peli meni maaleista jossain määrin sekaisin, ja lopussa lähempänä voittoa oli jopa Qatar. 2-2 -pistejakokin käy kuitenkin verrattomasta yllätyksestä, ja siitä kertoivat vahvasti myös Paraguayn pelaajien pettyneet reaktiot ottelun jälkeen. Loppunumeroita voi pitää hyvin oikeutettuina pelitapahtumiin nähden.

Lohkon muut joukkueet ovat Argentiina ja Kolumbia.

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!