Hollanti eteni lauantai-iltana MM-kisojen välieriin voitettuaan Italian 2-0 Valenciennesissa.

Hollannin välierävastustaja selviää tänään illalla, kun Saksa ja Ruosti kohtaavat Rennesissä. Englanti ja Yhdysvallat pelaavat puolestaan toisesta finaalipaikasta.

Hollanti hallitsi ottelua jo alusta lähtien, epäonnistuen kuitenkin useista hyvistä maalintekopaikoista. Avausmaali nähtiin vasta 70. minuutilla, kun Vivianne Miedema puski Sherida Spitsen vapaapotkun Laura Giulianin käsien kautta maaliin.

Hollannin vaarallisuus erikoistilanteista jatkui kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Spitsen keskitys vapaapotkusta tavoitti Stefanie van der Gragtin pään rangaistusalueen sisällä vieden oranssipaidat 2-0-johtoon.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Sherida Spitse has provided more assists than any other Netherlands player in Women’s World Cup history (4), with all four of them coming via set-pieces. Delivery. #FIFAWWC

Spitse on syöttänyt enemmän maaleja kuin kukaan muu hollantilaispelaaja naisten MM-kisahistoriassa. Jokainen neljästä maalisyötöstä on syntynyt erikoistilanteesta.

Kyseessä on Hollannin ensimmäinen selviytyminen naisten MM-kisojen välieriin.