Maaliskuussa ensimmäisen A-maajoukkuekutsunsa saanut Leo Väisänen on jälleen Huuhkajien mukana, kun joukkue valmistautuu tuleviin Bosnia-Hertsegovina- ja Liechtenstein-otteluihin.

Leo Väisänen on Huuhkajissa pidempään vaikuttaneen Sauli Väisäsen kolme vuotta nuorempi pikkuveli. Nuoremman veljen saapuminen on herättänyt jo hiukan leikkimielisiä kuittailuja joukkueen keskuudessa.

– Semmoinen on ollut, että Saulia on alettu kutsumaan Leon veljeksi. Tuollaista pientä banteria on ollut, mutta ei muuta, jätkät ovat ottaneet hyvin vastaan, Leo Väisänen kertoi Suplan Week of Football -podcastissa.

Voisi kuvitella, että Väisäsen veljekset olisivat huonetovereita maaottelureissuilla. Näin ei kuitenkaan ole.

Leo Väisäsen maajoukkuematka on vasta alussa. Hän on ehtinyt jo päästä paremmin sisään Markku Kanervan valmentamaan ryhmään.

– On ollut kyllä nastaa. Tiesi tietenkin kaikki äijät täältä ja sekin helpotti, kun velikin oli täällä matkassa. On ollut siistiä päästä vähän tutustumaan tähän toimintamalliin ja siihen millaista Huuhkajissa on.

Hän tietää, että tekemistä riittää vielä peliesitysten puolesta. Yksi unelma olisi päästä pelaamaan veljen kanssa samaan aikaan A-maajoukkuepaidassa.

– Sauli on tällä hetkellä ehkä vielä edellä, mutta totta kai haluan olla parempi kuin broidi jossain vaiheessa uraa. Sitä tavoitellaan ja tehdään kovasti töitä sen eteen, Leo sanoi.

Suomi kohtaa kolmannessa EM-karsintapelissään Bosnia-Hertsegovinan lauantaina 8.6. Tampereella. Bosnialla on kasassa kahden ottelun jälkeen neljä pistettä, Suomella kolme.

Ottelu näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla, suoratoistopalvelu Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafreessä.