Veikkausliigan lauantain ensimmäiset ottelut on saatu päätökseen. Helsingin Jalkapalloklubi ja Kuopion Palloseura päätyivät Telia 5G Areenalla 1-1-tasapeliin ja Ilves voitti Vaasan Palloseuran Elisa Stadionilla 2-1.

Avausjaksolla Helsingissä nähtiin vain yksi maalintekopaikka. Juuri ennen taukovihellystä Eetu Vertainen ja Lassi Lappalainen petasivat muutaman metrin päähän maalista tontin Evans Mensahille, jonka laukaus epäonnistui pahanpäiväisesti karaten yli ja ohi.

Toista puoliaikaa oli takana kymmenisen minuuttia, kun Klubi teki ottelun avausmaalin. Kaan Kairinen syötti pallon KuPS:n puolustusmuodon sisään Mensahille, joka kääntyi nopeasti ja laukoi pelivälineen takakulmaan. 1-0.

Kuopiolaisvieraiden tasoituksesta vastasi 82. minuutilla huippuvireinen Lucas Rangel. Hän ajoi vapaapotkun jälkitilanteessa röyhkeästi kohti keskustaa ja laukoi pallon takanurkkaan. 1-1.

Vaasassa VPS siirtyi johtoon yhdeksännellä minuutilla. Steven Morrissey syötti pallon Alain Ebwellelle, joka syöksyi pitkään spurttiin ja laukoi lopuksi rangaistusalueen tuntumasta verkkoon 1-0.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @VPS1924 - @IlvesEdustus 1-0 Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Ilves tuli tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Tatu Miettunen puski Jairin antaman kulmapotkun sisään. 1-1.

Tamperelaisten voitto-osuma syntyi avauspuolikkaan lisäajalla. Tällä kertaa Jairin esityöstä pääsi nauttimaan Lauri Ala-Myllymäki, joka sai ladata pelivälineen suoraan syötöstä sisään. 1-2.

Ilves on 12 ottelun jälkeen sarjakärjessä, kaksi pistettä edellä KuPSia, joka on pelannut kaksi peliä enemmän. 15 ottelua pelannut HJK on neljäntenä ja avausvoittoaan yhä hakeva VPS on viimeistä edellisenä.

Myöhemmin tänään, kello 22.15, pelataan vielä Rovaniemen Palloseuran ja Kokkolan Pallo-Veikkojen välinen yöttömän yön ottelu.