Kuopion Palloseura ja hyökkääjä Ariel Thierry Ngueukam eli Tuco ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen.

Kamerunilaishyökkääjä Tuco, 30, on tuttu nimi suomalaisen jalkapallon seuraajille jo aiemmilta vuosilta. Hän aloitti uransa Suomen kentillä vuonna 2011 Ykkösessä pelanneen Joensuun Jipon riveissä.

Tuco viimeisteli kahden sarjakauden aikana yhteensä 17 maalia ja siirtyi kesken kauden 2012 Veikkausliigassa pelaavaan FC Lahteen, jossa hän teki seitsemän osumaa yhdeksään otteluun.

Välissä hän kävi turkkilaisessa Denizlisporissa, mutta palasi FC Lahteen kesällä 2013. Tucon seuraava osoite Suomessa löytyi Seinäjoen Jalkapallokerhosta vuonna 2015. SJK:ssa hän voitti Veikkausliigan ja Suomen Cupin. Kauden 2017 Tuco pelasi Ilveksessä, jolle hän teki 37 ottelussa yhteensä 18 osumaa.

Tuco ehti jo tehdä Helsingin Jalkapalloklubin kanssa sopimuksen kausista 2018 ja 2019, mutta hän lähtikin qatarilaiseen Al Khoriin ennen ensimmäistäkään peliä helsinkiläisseurassa. Tucon edellinen joukkue on Israelin pääsarjaseura Hapoel Raanana.

Veikkausliigassa Tuco on pelannut 142 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 43 osumaa ja antanut 30 maalisyöttöä.

KuPS:lla tuli tarve uudelle hyökkääjälle, kun Rasmus Karjalainen siirtyi hollantilaiseen Fortuna Sittardiin.

– Tuco oli ykkösvaihtoehtomme Rassen korvaajaksi. Päätimme, että haluamme pelaajan, jonka tiedämme entuudestaan ja jolle Veikkausliiga on tuttu. Tuco on erittäin vahva ja vauhtiin päästessään häntä on vaikea pysäyttää. Hänen edellisestä pelistään on aikaa, joten halusimme hänet tänne nopeasti. Seuraavaksi arvioimme pelaajan kunnon ja aloitamme harjoittelun, kommentoi päävalmentaja Jani Honkavaara seuran tiedotteessa.