Markku Kanerva hehkutti Huuhkajien suoritusta: ”Tilastotkin puoltavat mielestäni tätä voittoa”

© Kuva: Juha Tamminen
Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!

Huuhkajat kasvatti pistesaldonsa EM-karsinnoissa kuuteen ja nousi lohkossaan toiseksi, kun se kaatoi lauantaina Bosnia-Hertsegovinan 2-0 Ratinan stadionilla Tampereella. (Lue otteluraportti)

Ottelusta paistoi, että Huuhkajien pelisuunnitelma meni nappiin. Suomella olisi ollut sauma useampaankin maaliin, mutta omassa päädyssä maalivahti Lukas Hradecky ei joutunut kertaakaan varsinaisiin torjuntatöihin. Vieraiden vaarallisin paikka tuli toisella jaksolla tähtihyökkääjä Edin Džekolle, jonka pusku lähietäisyydeltä epäonnistui, ja pallo meni maalin yli.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli erittäin tyytyväinen.

– Mielestäni kypsä esitys joukkueelta kokonaisuudessaan. Hienoa, että pystyttiin palkitsemaan tämä täysi stadion voitolla. Saatiin hyvä tuki taas jälleen kerran yleisön joukosta, Kanerva kommentoi Palloliiton tiedotteen mukaan lehdistötilaisuudessa.

– Vaikka tuossa kaikennäköisiä loukkaantumisia olikin, niin joukkue näytti taas henkisen vahvuutensa ja myös sen, että kyllä meiltä löytyy materiaalia myös paikkaamaan näitä poissaoloja, mitä on tässä vuosien varrella ollut.

– Bosnia-Hertsegovina sai yhden laukauksen maalia kohti. Okei, Džekolla oli hyvä paikka siinä. Meillä oli seitsemän laukausta maalia kohti, enemmän maalintekoyrityksiä.

– Tilastotkin puoltavat mielestäni tätä voittoa, että se oli ansaittu. Ylpeä pelaajista kaiken kaikkiaan.

Suomi joutui käynnistämään pelin keskiympyrästä vain kertaalleen, mutta Huuhkajat koki kaksi takaiskua loukkaantumisten muodossa. Albin Granlund tuli hieman ennen taukoa vaihtoon polvivamman takia. Vamman vakavuus selviää tänään, sunnuntaina. Simon Skrabb viiletti kentällä 84 minuuttia, mutta liiton sivujen mukaan hänen takareitensä alkoi oireilemaan.

– Pahimmassa tapauksessa nämä kaksi pelaajaa ovat Liechtenstein-pelistä pois. Mutta katsotaan tilanne vielä huomenna (sunnuntaina). Toivottavasti mitään vakavempaa ei ole.

Suomi kohtaa Liechtensteinin tiistaina vieraskentällä Vaduzissa.

– Nautitaan tämä ilta tästä voitosta ja huomenna täysi valmistautuminen Liechtenstein-peliin. Missään nimessä emme voi nollata tätä hyvää voittoa Liechtensteinissa. Nämä eivät ole koskaan helppoja pelejä, sellaisia ei ole olemassakaan.

Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!
Edellinen artikkeliHuippukuntoinen Cristiano Ronaldo kehuu Portugalin finaalivastustajaa: ”Hollanti on loistava joukkue”
Seuraava artikkeliHuuhkajien EM-karsintalohko: Italia takoi voittolukemat kymmenessä minuutissa, enää yksi nollakerhossa