Saako Suomi uuden Serie A -pelaajan? Italialaismedia huhuilee yllätyssiirrosta

© Kuva: Juha Tamminen
Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!

Italialainen siirtohuhuekspertti Gianluca di Marzio väläyttelee mahdollisuutta, että Suomi saisi ensi kaudelle uuden Serie A -pelaajan. Di Marzion mukaan Huuhkajien kakkosvahti Jesse Joronen on Italian pääsarjaan nousseen Brescian tähtäimessä, ja siirrosta neuvotellaan jo.

26-vuotias Joronen siirtyi jo vuonna 2011 englantilaiseen Fulhamiin. Useita lainapestejä sisältänyt jakso Englannissa päättyi vuonna 2017, kun ulottuva 197-vuotinen torjuja siirtyi ilmaispestillä Tanskan pääsarjan Horsensiin.

Viimeisten kahden vuoden ajan kehitys on ollut huimaa. Horsensissa Joronen pelasi niin vakuuttavasti, että Superliigan mahtiseura FC Kööpenhamina hankki suomalaisen heti seuranneena kesänä. Kesäsiirrosta sovittiin jo hyvissä ajoin kauden 2017-2018 aikana.

FC Kööpenhamina voitti päättyneellä kaudella Tanskan-mestaruuden Jorosen toimiessa seuran ykkösvahtina. 31 ottelussa suomalaisen taakse tehtiin 27 maalia. Nollapelejä kertyi 14.

Italialaisiin Joronen lienee tehnyt erityisen suuren vaikutuksen Eurooppa-liigan karsintojen ratkaisevalla kierroksella. Joronen nollasi ensi kaudeksi Mestarien liigaan selvinneen Atalantan kahteen otteeseen ja FC Kööpenhamina eteni kilpailun lohkovaiheeseen rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

FC Kööpenhamina maksoi Jorosesta viime kesänä Transfermarktin tietojen mukaan 875 000 euron siirtokorvauksen. Nyt Transfermarkt arvioi Jorosen markkina-arvoksi 2,5 miljoonaa euroa. Ensi kauden maalivahtiosastoaan FC Kööpenhamina vahvisti jo hyvissä ajoin Odensesta siirtyvällä norjalaisella Sten Grytebustilla.

Brescian nykyinen ykkösvahti on 31-vuotias italialainen Enrico Alfonso, joka pelasi päättyneellä kaudella Serie B:ssä lähes kaikki joukkueen ottelut. 21-vuotiaalla kakkosvahdilla Paolo Bastianellolla on aikuisten peleistä kokemusta vain Serie D:stä. Myöskään Alfonso ei ole uransa aikana vielä Serie A:ssa pelannut.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!
Edellinen artikkeliBild: Dortmund harkitsee tarjousta Arsenalin kapteenista
Seuraava artikkeliBrassilegendat panevat MM-ennätyksiä uusiksi – kyytiä saavat Cristiano Ronaldo, Miroslav Klose ja Pelé