Yle: Lukas Hradecky lataa akkujaan saunan, tenniksen ja jääkiekon avulla – ”Motivaatiota enemmän kuin koskaan”

© Kuva: Getty Images

Vaikka vielä syksyllä näytti siltä, että Lukas Hradeckyn vanha joukkue Eintracht Frankfurt menestyisi bundesliigakauden aikana uutta seuraa Bayer Leverkusenia paremmin, muuttui sävel pitkän kauden aikana. Joulun tienoilla tehty valmentajanvaihdos käänsi joukkueen kurssin, ja hollantilainen Peter Bosz luotsasi Leverkusenin Bundesliigan neloseksi ja ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Huuhkajienkin ehdottomalla ykkösvahdilla Lukas Hradeckyllaonkin nyt syytä hymyyn. Kun pelit kulkevat myös maajoukkueella erinomaisesti, viettää syksyllä 30 vuotta täyttävä turkulainen lyhyttä, muutaman viikon mittaista kesälomaansa erittäin hyvillä mielin. Hradeckylle UCL-kausi on uran ensimmäinen.

– Yleensä kun loma loppuu, olen suruisin mielin. Nyt on varmasti motivaatiota enemmän kuin koskaan. On kiva mennä paiskimaan hommia ja kehittymään. Uskon, että parhaat vuoteni ovat vielä edessä päin, sillä ei tässä vielä niin vanhoja olla, Hradecky totesi Ylen haastattelussa (Ylen koko juttu luettavissa täältä).

– Pääsen todistamaan itselleni, miten pärjään aivan Euroopan huipulla. Toivottavasti vastaan tulee sellaisia joukkueita, joista jää itselle hyviä muistoja, maalivahti jatkaa nimenomaan tuleviin Mestarien liiga -haasteisiin viitaten.

Lomansa maalivahti viettää mieluiten kotikaupungissaan Turussa. Ohjelmaan kuuluu saunomista saaristossa sekä muita pallopelejä. Seurallekin pitäisi osoittaa, että kunnosta pidetään huolta myös kesällä.

– Olen ihminen, joka kaipaa läheisten ja kavereiden seuraa. En ole sellaista tyyppiä, joka nauttisi olla huvijahdilla Ibizalla. Olen mieluummin Turussa. Näistä asioista rakentuu minun lomani.

– Leverkuseniin pitää lähettää loman ajalta tietoa, että olen saanut nostetuksi pulssiani ylös. Tänään on tarkoitus mennä vielä pelaamaan lätkää ja huomenna tennistä. Lätkä on hieman epätavallinen näin kesäisin, mutta Lehkosen Artturi soitteli, että kenttä olisi tyhjillään, joten pitää mennä muutama jalkakynä laittamaan sinne, Hradecky kertoi viime keskiviikkona julkaistussa haastattelussa, ja lisäsi, että jääkiekossa maalivahdin hommat eivät kiinnosta.

– Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, pelkäisin kuollakseni olla siellä maalilla, vaikka olisi millaiset varusteet. Pysytään vain futiksessa maalissa.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!