Megan Rapinoe on ollut paljon esillä naisten MM-kisojen aikana sekä pelillisine ansioineen että vahvoine kannanottoineen. Nyt Yhdysvaltain tähtipelaaja kritisoi vahvoin sanoin Fifaa epätasa-arvoisuudesta.

Yhdysvallat kohtaa Hollannin sunnuntai-illan loppuottelussa. Finaalia edeltävässä lehdistötilaisuudessa Rapinoe kritisoi erityisesti sitä, että Fifa on antanut miesten Amerikan arvoturnausfinaalien olla samana päivänä naisten MM-finaalin kanssa.

− Luin jostain, että he (Fifa) eivät olleet kunnolla edes ajatelleet asiaa. Se tässä vasta ongelma onkin, Rapinoe ihmetteli.

Copa Américan ja Gold Cupin finaalit vievät MM-finaalilta luonnollisesti paljon näkyvyyttä. Rapinoen mielestä MM-finaalipäivänä jalkapallomaailman huomio ei saisi jakautua muualle.

− Finaalin ajankohta on sovittu jo kauan sitten etukäteen. Koen, ettei Fifa kunnioita naisia yhtä paljon kuin miehiä.

Lisäksi Rapinoe tylytti Fifaa epätasa-arvoisista palkintosummista. Miesten ja naisten MM-kisojen välillä erot ovat valtavat, sillä miesten kisojen palkintopotti on 400 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 355 miljoonaa euroa, kun puolestaan naisten vastaava summa on 30 miljoonaa dollaria eli runsaat 26 miljoonaa euroa.

Fifan presidentti Gianni Infantino ehdotti perjantaina naisten potin tuplaamista 60 miljoonaan Amerikan dollariin. Samalla miesten potti nousisi 440 miljoonaan dollariin.

− Se ei todellakaan ole reilua. Naisten summa pitäisi tuplata nyt ja sen jälkeen tuplatun summan voisi vielä vaikka nelinkertaistaa, Rapinoe sanoi.