RoPS:in Lucas Lingmanille taannoiset Aberdeen-ottelut olivat monella tavalla merkittävä kokemus. Skottiryhmän manageriltakin erityismaininnan saanut keskikenttämies nautti varsinkin vieraspelistä täysin rinnoin.

– On vaikea kuvailla, millainen se tunnelma oli, kun sen pääsi itse kokemaan. HJK:ssa Stadin derbyissä oli 10 000 katsojaa. Tuolla oli ainoastaan 4000 katsojaa enemmän, mutta silti se oli täysin eri maailma. Kaikki lauloivat koko ajan, ei vain päätykatsomot, ja katsojat olivat todella lähellä kenttää, Lingman kertaa seuransa sivustolla.

Liekki vastaaviin kokemuksiin myös tulevaisuudessa, palaa pelurissa.

– Näki niitä asioita, joita omassa pelissä täytyy kehittää, jotta pärjää kansainvälisillä kentillä. Ja kun näki hiukan brittien kannattajakulttuuria, palo tätä duunia kohtaan kasvoi vain entisestään. Nyt haluaa tehdä entistä enemmän töitä sen eteen, että sinne pääsisi joku päivä itsekin pelaamaan.

RoPS oli lähellä isoa yllätystä, mutta lopulta tempo oli sille liian kova.

– Rehellisesti sanottuna Aberdeenia vastaan meiltä loppuivat jalat. Vaikka olemme pelanneet puolet kaudesta, ja meidän pitäisi olla tähän sarjaan huippukunnossa, se ei riitä. Tuolla tasolla olimme melko raakileita. He juoksevat niin paljon kovempaa, ei välttämättä määrissä, mutta kovempaa.