FC Inter voitti lauantaina Ilveksen 1-0 Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella. Ottelu pelattiin Tammelan stadionilla Tampereella.

Kokoonpano Tammelassa pelattavassa kärkimatsissa! 💪⚽️
FC Interin kokoonpano: bit.ly/2UV6tRf

Tervetuloa! ☀️
#ilves #keltavihreä #tampere #veikkausliiga

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Avauskokoonpano päivän otteluun on nimetty!

Ilves - FC Inter käyntiin Tammelassa klo 17.00.
#fcinterturku #ilves #veikkausliiga #ILVINT

Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tasaista vääntöä, ja kumpikin joukkue sai aikaiseksi ainakin puolikkaita maalintekopaikkoja.

Interin Mika Ojala oli lähellä täräyttää komean osuman 13. minuutilla suoraan vapaapotkusta, mutta Ilveksen maalivahti Mika Hilander venyi vedon tielle näyttävästi.

Seuraavassa tilanteessa Tiemoko Fofana näytti jo olevan matkalla toiseen päätyyn maalintekoon, mutta Inter-pakki Niko Markkula korjasi hyökkäyksen käynnistäneen virheensä ja pinkoi vielä Fofanan kiinni.

Ilves kävi vaarallisemmaksi avauspuolikkaan edetessä, mutta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkueella oli kahdeksan maalintekoyritystä, turkulaisilla neljä.

Toinen jakso käynnistyi tunnustellen, eikä tontteja meinannut syntyä kummallekaan.

Isännät vaativat reilun tunnin kohdalla itselleen pilkkua, kun Fofana meni rangaistusalueella nurin Daan Klinkenbergin paineistamana. Seurauksena oli kuitenkin vapaapotku Interille Fofanan käsivirheestä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Inter siirtyi johtoon. Ilves ei saanut millään purettua palloa pois maalinsa edustalta Ojalan antaman vapaapotkun jälkeen. Lopulta peliväline tuli Timo Furuholmin nenän eteen ja konkarihyökkääjä siirsi turkulaiset maalin karkumatkalle. 0-1.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @IlvesEdustus - @FCInterTurku 0-1 Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Ilveksen loppukiri jäi vaisuksi, joten täysi pistepotti lähti turkulaisten mukaan.

Lauantaina varmistui, että Inter lähtee ylempään loppusarjaan piikkipaikalta. Se on kaksi pistettä edellä Kuopioon Palloseuraa ja Ilvestä, jotka erottaa vain kuopiolaisten parempi maaliero. Niiden lisäksi ylemmässä loppusarjassa ovat varmuudella myös Honka ja Helsingin Jalkapalloklubi.

Viimeisestä paikasta ylempään loppusarjaan taistelevat sunnuntaina keskinäisessä ottelussa FC Lahti ja IFK Mariehamn, jolle riittää tasapeli.