HJK tasapeliin Riikassa Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella – voitto oli lähellä

© Kuva: Juha Tamminen

HJK pelasi tiistai-iltana Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen avausosan Riga FC:tä vastaan Latviassa.

HJK sai otteluun loistavan lähdön. Daniel O’Shaughnessy syötti komeasti Tim Väyryselle, ja hiljattain HJK:n riveihin siirtynyt kärki iski vieraat johtoon vain seitsemän minuutin jälkeen. HJK oli siten onnistunut vierasmaalin teossa jo heti alkuminuuteilla.

HJK oli ensimmäiset puoli tuntia parempi joukkue, mutta Riga FC sai pelistä kiinni hieman ennen taukoa. Isännät loivat muutaman hyvän maalipaikan, mutta HJK:ta useampaan otteeseen kuluvalla kaudella pystyssä pitänyt maalivahti Maksim Rudakov oli mies paikallaan.

Toinen jakso jatkui Riga FC:n hallinnassa. Latvialaiset onnistuivat luomaan jatkuvia vaaratilanteita HJK:n maalille erikoistilanteista, ja Riga nostikin itsensä tasoihin kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä erikoistilanteesta Kamil Bilinskin toimesta.

Petteri Forsell aloitti ottelun penkiltä ja teki HJK-debyyttinsä tultuaan toisella jaksolla sisään.

Toinen osa pelataan Töölössä ensi viikon torstaina.