Ilves voitti Helsingin IFK:n tiistaina 3-1 Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Tammelan stadionilla Tampereella.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
HIFK tänään - HIFK idag:

Avauspuolikkaan paras paikka tuli jo neljännellä minuutilla, kun Ilves petasi Emile Paul Tendengille tontin pilkun tietämille, mutta senegalilaisen laukaus suoraan syötöstä viuhui maalin ohi.

Kotijoukkue Ilves oli ensimmäisellä puoliajalla joukkueista hyökkäyssuuntaan aktiivisempi ja piti huolen siitä, että HIFK:n maalivahdilla Daniel Kollarilla riitti hommia.

Toinenkin jakso käynnistyi Ilveksen hienoisella hallinnalla, mutta HIFK siirtyi johtoon 54. minuutilla. Jabar Sharza keskitti rangaistusalueelle Tiquinholle, jonka pusku vaikutti epäonnistuvan. Pallo tuli kuitenkin Sakari Tukiaiselle, joka runnoi pelivälineen Ilveksen puolustuksen läpi maaliin. 0-1.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @IlvesEdustus - @HIFKedustus 0-1 Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Helsinkiläisten johtoasema ehti vanhentua vain pari minuuttia, kunnes Ilves tuli tasoihin. Lauri Ala-Myllymäen keskitys löysi rangaistusalueelta Tiemoko Fofanan, joka jatkoi pallon suoraan syötöstä verkkoon. 1-1.

HIFK oli todella lähellä siirtyä johtoon 71. minuutilla, kun Joel Mattssonin vapaapotku otti kimmokkeen Ala-Myllymäestä. Ilves-vahti Mika Hilander ehti kuitenkin reagoida ja torjui pallon tolppaan.

Seuranneessa tilanteessa vieraat joutuivat alivoimalle. Naatan Skyttä karkasi läpiajoon ja oli päästä jo vetämään, kun Robert Kakeeto kaatoi hänet. Erotuomari Mattias Gestranius antoi suoran punaisen kortin Kakeetolle, joka ei tuomiota protestoinut.

HIFK lähti hakemaan toista osumaa yhden vajaalla, mikä kostautui 77. minuutilla. Diogo Tomas vapautti vastahyökkäyksessä läpiajoon Yusif Moussan, joka vältti paitsioansan ja sai rauhassa viimeistellä tamperelaisten illan toisen maalin. 2-1.

Viimeinen niitti nähtiin pari minuuttia myöhemmin. Fofana pelasi pallon linjan taakse Ala-Myllymäelle, joka tykitti maanuoliaisen takakulmaan. 3-1.

HIFK sai sauman kavennukseen vielä lisäajalla. Tiquinho oli karata maalintekoon, mutta Tatu Miettunen liukui häneltä jalat alta, ja pallo vietiin pilkulle. Ampumaan asettui Jukka Halme, jonka laukaus lähti kohti oikeaa alakulmaa, mutta Hilander poimi vedon tyylikkäästi syliinsä.

Ilves nousi voiton myötä takaisin sarjakärkeen. Se on pisteen edellä FC Interiä ja kaksi pistettä edellä Kuopion Palloseuraa. HIFK on taulukossa yhdeksäntenä, kahden pisteen päässä IFK Mariehamnista, joka miehittää viimeistä ylempään loppusarjaan oikeuttavaa paikkaa, eli kuudetta sijaa.

Kaikki joukkueet ovat pelanneet 21 ottelua, joten runkosarjasta jäljellä on enää viimeinen kierros, joka pelataan ensi viikonloppuna.