Hollantilainen Matthijs de Ligt teki viime vuonna jalkapallohistoriaa, kun hänet valittiin ensimmäisenä puolustajana UEFA:n ”Golden Boy” -palkinnon saajaksi. Golden Boyn saa Euroopan pääsarjojen paras alle 21-vuotias pelaaja. Palkintoa on myönnetty vuodesta 2003 lähtien.

On De Ligt palkintoihin ja menestykseen tottunut muutenkin. Hän kipparoi Ajaxin Hollannin mestariksi, debytoi Hollannin A-maajoukkueessa vain 17-vuotiaana ja pelasi samanikäisenä myös Eurooppa-liigan loppuottelussa Manchester Unitedia vastaan. Viime kauden päätteeksi myös Mestarien liigan kauden tähdistöjoukkueeseen valittua De Ligtiä pidetään yhtenä maailman kiistatta lupaavimmista pelaajista.

Viime keväänä selvisi, että De Ligt tulisi jättämään kasvattajaseuransa Ajaxin ja siirtymään johonkin kovempaan liigaan. Kiinnostusta oli myös Valioliigan jättiseuroista ja PSG:stä, mutta kaikkein kiivaimmin 189-senttistä topparia havitteli Barcelona. De Ligt kuitenkin valitsi Juventuksen, koska uskoi sen olevan hänen oman kehityksensä kannalta paras paikka.

Serie A käynnistyi lauantaina ottelulla Parma-Juventus. Yllätyksekseen De Ligt sai kuitenkin seurata sarja-avauksen kokonaisuudessaan vaihtopenkiltä. Uusi valmentaja Maurizio Sarri ei peluuttanut avauskokoonpanossa ainuttakaan kesähankintaa, vaan luotti jo viime kaudella Juventuksesta tuttuihin pelaajiin.

Toppariparina pelasivat kokeneet Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci, joista Chiellini vastasikin ottelun ainoasta maalista – ja samalla Serie A -kauden ensimmäisestä osumasta. De Ligt myöntää yllättyneensä vaihtopenkille jäämisestään.

– Tietysti olisin pelannut mieluummin, De Ligt totesi pelin jälkeen Independentin mukaan.

– En osannut aavistaa sitä harjoitusten perusteella, joten myönnän yllättyneeni. Kunnioitan tietysti valmentajan päätöstä.

[readmore from=De-Ligt-Matthijs]

– Olen myös realistinen, sillä olen vasta totuttelemassa Italiaan. Tänään pelannutta kaksikkoa Chiellini-Bonucci on pidetty maailman parhaana puolustajaparina. Ei heidän edelleen noin vain nousta avauspeliin. Minun täytyy vallata ja ansaita paikkani joukkueessa tällä kaudella, De Ligt jatkoi.

Juventuksen muista kesähankinnoista Adrien Rabiot pääsi kentälle vaihtopenkiltä pelin edetessä. Aaron Ramsey toipuu yhä loukkaantumisesta eikä ollut siksi kokoonpanossa. Ryan Giggs tosin nimesi jo Ramseyn Walesin syyskuun maaotteluihin.