Helsingin IFK kaatoi kotikentällään Kokkolan Pallo-Veikot lukemin 3-2 Veikkausliigan perjantai-illan ainoassa kamppailussa. Helsinkiläisten nousua 0-2-tappioasemasta johti brassihyökkääjä Tiquinho, joka viimeisteli kaksi maalia ja alusti yhden.

KPV siirtyi ottelussa 1-0-johtoon, kun ensimmäinen puoliaika läheni puoliväliä. HJK:sta lainalla Kokkolassa oleva Enoch Banza vapautti Ishmael Yarteyn nokikkain Daniel Kollarin kanssa. Yartey ei avopaikasta erehtynyt ja siirsi KPV:n vierasjohtoon.

KPV tuplasi johtonsa juuri ennen taukoa, kun toppari Milos Josimov puski Patrick Byskatan sivuvapaapotkun HIFK:n maaliin. Kollar teki heikolla vastaantulollaan Josimovin viimeistelyn tilanteessa helpoksi.

Kotijoukkue heräsi eloon toisella jaksolla. Brasilialaiskaksikko Tiquinhon ja Luis Henriquen tehokas yhdeksän minuuttia riitti kääntämään ottelun helsinkiläisille.

Tiquinho karkasi KPV-puolustukselta Luis Henriquen esityöstä, ja ohitti kömpelösti ulos maaliltaan tulleen Teppo Marttisen viimeistellen HIFK:n ensimmäisen tyhjiin, kun pelikellossa oli 63 minuuttia. Tiquinho teki illan toisensa muutamaa minuuttia myöhemmin. Brassitaituri nosti upeasti pallon suoraan ilmasta sisäsyrjällä takakulmaan ohi Marttisen.

Loppulukemat viimeisteli Luis Henrique paluupallosta tyhjään maaliin. KPV:n kippari Ville Koskimaa menetti pallon alimpana miehenä Tiquinholle, jonka tolppalaukaus pomppasi suoraan Henriquen jalkaan.

HIFK nousi voitolla pisteen päähän ylemmän loppusarjan viimeisellä sijalla olevasta SJK:sta. Paikallisvastustaja HJK on kaksi pistettä HIFK:n edellä. SJK on pelannut yhden pelin helsinkiläisiä vähemmän. KPV jatkaa 13 pisteellä Veikkausliigan viimeistä edellisellä sijalla.