Huuhkajien 29-vuotiaan Teemu Pukin alkukauden vire sai jatkoa lauantaina, kun Pukki teki Chelsean verkkoon jo kauden viidennen sarjamaalinsa, ja kuittasi lisäksi tililleen maalisyötön. Pukki-huuma on vallannut Suomen, ja ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan myös länsinaapurissa vallitsee Pukki-hysteria.

– Olen lukenut lehtiä, sekä suomalaisia että ruotsalaisia. Olen siis huomannut sen, mutta yritän vain pitää fokuksen kasassa, Pukki sanoi Sportbladetille.

Tappio Chelsealle kismitti Pukkia, mutta maaliputken jatkuminen lämmitti silti hieman. Sitä, että Pukki johtaisi kolmen kierroksen jälkeen Valioliigan maalitilastoa, hän ei omien sanojensa mukaan osannut odottaa.

– Haha, kaikki on tietysti mennyt paljon paremmin kuin mitä uskalsin toivoa. Uskoin kyllä pystyväni maalitekoon, mutta viisi maalia kolmessa pelissä? Siihen en todellakaan uskonut.

Aftonbladet muistuttaa Pukin lyöneen läpi Ruotsissa pelatuissa alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen tie on vienyt Espanjaan, Saksaan, Skotlantiin, Tanskaan ja vuosi sitten Norwichiin, josta Pukki on löytänyt todellisen tyyssijan.

– Täällä kaikki on ollut helppoa ensimmäisestä päivästä lähtien, managerin ja kaiken kanssa. Kaikki alkoi hyvin ja on vain jatkunut siitä, Pukki selvittää.

– Me toimimme todella hyvin yhdessä joukkueena, joten viihdyn erittäin hyvin.

Vaisun Celtic-stintin jälkeen Pukin ura lähti todelliseen nousukiitoon tanskalaisessa Brøndbyssä. Siellä hän ystävystyi myös kahden ruotsalaisen – Johan Larssonin ja Johan Elmanderin – kanssa.

[readmore from=Pukki-Teemu]

– He molemmat ovat onnitelleet minua. Johan Larsson on itse asiassa erittäin läheinen ystäväni. Hän oli muun muassa kesällä häissäni, Pukki kertoo.

Usein sanotaan, että kuilu Mestaruussarjan ja Valioliigan välillä on hyökkääjille erittäin suuri, mutta Pukki ei eroa paisuttele. Miksi niin tekisikään nähdyllä maalitahdilla?

– Valioliigassa on ehkä vähemmän aikaa miettiä… Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin edelleen pallon saamisesta verkkoon, joten ei ero minun mielestäni niin suuri ole.