Jesse Jorosen edustama Brescia koki tiistaina niukan 1-2-tappion tähtipelaajia vilisevälle Juventukselle Italian Serie A:ssa.

Suomalaismaalivahdin pelit kovia joukkueita vastaan jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue pelaa vierasottelun sarjanelosta Napolia vastaan.

Napoli lukeutuu Serie A:n mestarikandidaatteihin. Sinipaidat ovat keränneet viidestä pelistä yhdeksän pistettä ja ovat kuusi pistettä sarjakärki Interiä perässä. Napoli aloitti Mestarien liigan kukistamalla kilpailun hallitsevan mestarin Liverpoolin syyskuun puolivälissä kotikentällään.

Juventus on voittanut peräti kahdeksan edellistä Serie A:n mestaruutta. Täksi kaudeksi Italiaan tanskalaisesta FC Kööpenhaminasta siirtynyt Joronen ei ole huomannut, että italialaiset olettaisivat, että ”Vanhan rouva” pysyy vallassa tämänkin kauden päätyttyä. Yleinen uskomus tuntuu olevan, että mestari voi hyvinkin vaihtua.

– En usko, että ihmiset olettavat mitään enkä usko, että esimerkiksi Interin tai Napolin kannattajat olettavat, että Juventus sen (mestaruuspokaalin) veisi. Siellä on se 4-5 joukkuetta, joilla on materiaalia voittaa mestaruus, Joronen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Totta kai Juventus on eniten meritoitunut viime vuosina ja heillä on kokemusta siitä, mutta joka vuosi sen joutuu tekemään uudelleen. Tänä vuonna siitä tulee varmasti tiukempaa kuin viime vuonna, siitä olen aika varma.

Sunnuntain peli on Brescialle jo kolmas yhdeksään päivään, joten pelaajien kropat ovat kovalla rasituksella. Viime kaudella Tanskan mestaruuden FCK:ssa voittanut Joronen, 26, kuitenkin sanoo, että rytmi Serie A:ssa on sopinut hänelle hyvin.

– Lähtökohtaisesti tämä sopii itselleni paremmin, että pelataan pääsääntöisesti kerran viikossa. Viime vuonnakin pelattiin ennen joulutaukoa 36 kilpailullista ottelua Kööpenhaminan kanssa eli käytännössä kaksi peliä joka viikko. Se oli kova tahti.

– Totta kai on eroavaisuuksia siinä mitä tehdään, miten paljon ja kaikkea vastaavaa, mutta ihan hyvin oma kroppa on siihen reagoinut. Tietenkin meillä on nyt vähän tiukempi viikko tässä, mutta se ei ole mitään, mitä ei olisi aikaisemmin tehnyt. Valmistaudutaan siihen niin kuin aina ennenkin, ei siihen oikeasti mitään muuta konstia ole.

Napoli-Brescia näkyy sunnuntaina 29.9. klo 13.20 alkaen Ruudusta.