Valioliigan Norwichissa maaleja mättävä Teemu Pukki pelasi vuosikymmenen alussa HJK:ssa. Juha Kanervan kirjoittama Teemu Pukki − Koko tarina -kirja (readme) paljastaa, että kotkalaishyökkääjällä oli Helsingissä vaikeuksia sitoutua huippu-urheilijan elämään, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

Kirjassa kerrotaan, kuinka HJK:n valmennusjohto oli huolissaan Pukin fysiikasta. Antti Muurinen ja Juho Rantala yhdessä muun valmennuksen kanssa eivät olleet täysin vakuuttuneita.

− Saapuessaan HJK:hon Pukki oli raakile. Muutama asia oli mallillaan: nopeus ja futiskoordinaatio olivat kunnossa. Jälkimmäisellä tarkoitan sitä, että Pukin liikkeet sopivat hyvin peliin, Rantala sanoo kirjassa.

Voimaa ei kuitenkaan ollut läheskään riittävästi.

− Hän veti vain yhden leuan, Rantala jatkaa.

Kirjasta selviää, että valmennus oli vielä puolen vuoden jälkeen huolissaan Pukista ja tämän sitoutumisesta huippu-urheilijan elämään. Pukki söi makeisia päivittäin eikä harjoittelu maistunut yhtä paljon kuin karkit.

Muurinen, Rantala ja maalivahtivalmentaja Jani Viander pitivät kirjan mukaan Pukille ”vakavahenkisen puhuttelun”, jotta hän ottaisi enemmän vastuuta elämästään. Pukki on noudattanut neuvoja ja noussut sittemmin Euroopan huipulle.